Berluskoni razmišlja o prodaji trećine Milana

Berluskoni koji je 26 godina vlasnik Milana, razmatra da ustupi trećinu kluba za 250 miliona eura kako bi došao do svježeg novca i time izbjegao odlazak najboljih igrača
3 komentar(a)
Silvio Berluskoni, Foto: Beta/AP
Silvio Berluskoni, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.10.2012. 10:13h

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni spreman je da proda 30 odsto akcija fudbalskog kluba Milan katarskoj porodici El Tani koja već posjeduje Pari Sen Žermen, piše danas rimska Gazeta delo sport.

"Arapski Milan", naslov je sportskog dnevnika koji na prvoj strani objavljuje fotomontažu Berluskoniija umotanog u crveno-bijelu arapsku maramu.

Berluskoni koji je 26 godina vlasnik Milana, razmatra da ustupi trećinu kluba za 250 miliona eura kako bi došao do svježeg novca i time izbjegao odlazak najboljih igrača, kao što se to već desilo sa Zlatanom Ibrahimovićem i Tijagom Silvom.

Ibrahimović i Silva ljetos su prešli upravo u PSŽ, a Milan je za njih dobio oko 62 miliona evra.

Iz Milana je u ljetnjem prelaznom roku otišao veliki broj fudbalera, među kojima su Alesandro Nesta, Đenaro Gatuzo, Filipo Inzagi, Đanluka Zambrota, Klarens Sedorf, Mark Van Bomel i drugi.

Klub je prošlu sezonu završio na drugom mjestu u italijanskom prvenstvu, dok je ove u Seriji A na 11. poziciji sa čak 12 bodova manje u odnosu na vodeće Juventus i Napoli.

Bonus video: