Brazil deklasirao Irak, Kaka se vratio golom

Prvotimac madridskog Reala postigao je gol u 48. minutu, a strijelci su još bili Oskar u 22. i 27, Hulk u 56, Nejmar u 76. i Lukaš u 80. minutu
0 komentar(a)
Nejmar, Foto: Beta AP
Nejmar, Foto: Beta AP
Ažurirano: 12.10.2012. 08:01h

Ljepši povratak u repreyentaciju od 2010. godine nije mogao da poželi – Kaka je postigao treći gol u pobjedi Brazila na Irakom od čak 6:0, u prijateljskoj utakmici u švedskom gradu Malmeu.

Petostruki svjetski prvaci i domaćini predstojećeg Mundijala 2014. deklasirali su Iračane nadahnutom i efikasnom igrom.

Prvotimac madridskog Reala postigao je gol u 48. minutu, a strijelci su još bili Oskar u 22. i 27, Hulk u 56, Nejmar u 76. i Lukaš u 80. minutu.

"Osjećam se sjajno i srećan sam što sam ponovo u reprezentaciji i što igram s ovako talentovanim fudbalerima", rekao je Kaka nakon utakmice.

Koliko dobro su igrali izabranici Mana Menezesa govori i podatak i podatak da je golman Iračana Nor Sabri bio najbolji pojedinac svog tima jer je dobrim intervencijama spriječio još ubjedljiviji poraz svog tima.

Irački fudbaleri, koji iz bezbednosnih razloga ne mogu da igraju kod kuće, sastaju se u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u utorak sa selekcijom Australije na neutralnom terenu u Dohi, a njihov selektor, Brazilac Ziko, bio je više nezadovoljan nerezonskim gostovanjem u Švedskoj nego debaklom od zemljaka.

"Došli smo iz Katara, gdje je temperatura 35 stepeni i putovali 10 sati do grada gdje je pet stepeni Celzijusa, a moramo kasnije ponovo da se vratimo. Ovo nije bio pravi trenutak za ovakvu utakmicu. Želio sam da igramo protiv Velsa, a dali su mi Brazil", izjavio je Ziko poslije meča.

Brazil će u Evropi odigrati još jednu prijateljsku utakmicu, u utorak protiv selekcije Japana u poljskom Vroclavu.

Bonus video: