Pakao za Hrvate u Skoplju

Makedonci spremaju zamku svom nekadašnjem drugu iz bivše Jugoslavije, a isto će pokušati da urade u utorak, kada u Skoplje dolazi Srbija.
2 komentar(a)
Goran Pandev, Foto: Beta AP
Goran Pandev, Foto: Beta AP
Ažurirano: 12.10.2012. 14:27h

Sav kapacitet stadiona “Filip II Makedonski” u Skoplju odavno je rasprodat za večerašnje gostovanje Hrvata u grupi A kvalifikacija za Mundijal.

Makedonci spremaju zamku svom nekadašnjem drugu iz bivše Jugoslavije, a isto će pokušati da urade u utorak, kada u Skoplje dolazi Srbija.

Veliku euforiju koja ovih dana vlada u glavnom gradu Makedonije pokušao je da smiri najbolji igrač te reprezentacije, napadač Napolija Goran Pandev.

"Istina je, jako smo motivisani, ali moramo da ostanemo mirni. Ne smijemo da dopustimo da očekivanja navijača utiču na nas", rekao je Pandev.

Hrvati su do sada dva puta gostovali u Skoplju i oba puta se proveli kao bosi po trnju - u kvalifikacijama za Euro 2000. izgubili su dva ključna boda (1:1), dok poraz prije dvije godine (2:0) nije imao posljedica po plasman na Euro 2008.

Selektor Hrvatske Igor Štimac pružiće šansu rođenom Brazilcu Samiru, koji bi po pisanju hrvatskih medija mogao da debituje od prvog minuta.

"Čim je pozvan, znači da je blizu tima", rekao je Štimac.

U istoj grupi igra se derbi - Srbija na “Marakani” protiv Belgije ima šansu da presudi najvećem favoritu u grupi.

"Želimo pobjedu, ne razmišljamo o porazu. Belgijanci su dobri, ali i oni imaju mane, nijedna ekipa nije savršena", rekao je selektor “orlova” Siniša Mihajlović.

Biće žestoko i u Moskvi, gdje Rusija Fabija Kapela ima šansu protiv Portugala da već u oktobru završi najveći dio posla oko plasmana u Brazil.

"Moje je mišljenje da nema favorita i oba tima će ići na pobjedu. Veoma sam zadovoljan napretkom u odbrani u našoj reprezentaciji, ali moramo da razmišljamo samo o pobjedi, a ne o tome kako da zaustavimo Ronalda", rekao je Kapelo.

“Zbornaja” je u septembru napravila veliku stvar trijumfom u Izraelu, dok je Portugal zabilježio dvije lake pobjede, protiv Luksemburga i Azerbejdžana.

GRUPA A

Makedonija - Hrvatska, Srbija - Belgija, Vels - Škotska

GRUPA B

Češka - Malta, Jermenija - Italija, Bugarska - Danska

GRUPA C

Farska Ostrva - Švedska, Kazahstan - Austrija, Republika Irska - Njemačka

GRUPA D

Turska - Rumunija, Estonija - Mađarska, Holandija - Andora

GRUPA E

Albanija - Island, Švajcarska - Norveška, Slovenija - Kipar

GRUPA F

Rusija - Portugal, Luksemburg - Izrael

GRUPA G

Lihtenštajn - Litvanija, Slovačka - Letonija, Grčka - BiH

GRUPA H

Moldavija - Ukrajina, Engleska - San Marino

GRUPA I

Finska - Gruzija, Bjelorusija - Španija

Bonus video: