Ukrajinci bez Konopljanke u Moldaviji

Povreda nije teže prirode, pa se nadamo povratku Konopljanke protiv Crne Gore, istakao je privremeni selektor Ukrajine Andrej Bal
57 pregleda 3 komentar(a)
Konopljanka, Foto: Beta/AP
Konopljanka, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.10.2012. 20:55h

Pehovi ne prestaju da prate selekciju Ukrajine u borbi za plasman na Mundijal 2014. godine u Brazilu. Nakon otkaza selektora Olega Blohina, koji je sa klupe vodio svoj tim protiv prvog favorita grupe Engleske na “Vembliju” (1:1), te povreda odbrambenih startera Jaroslava Rakickog i Vitalija Mandzjuka, juče je za sjutrašnji meč u Kišinjevu sa Moldavijom otpao i najbolji igrač Ukrajine, Jevgenij Konopljanka - strijelac evrogola protiv Engleza u hramu fudbala!

Reprezentacija Ukrajine, koju predvodi Blohinov pomoćnik, Andrej Bal, otputovala je u Kišinjev bez Konopljanke, kojeg će zbog lakše povrede koljena fizioterapeuti poklušati da vrate za meč sa Crnom Gorom 16. oktobra na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

- Povreda nije teže prirode, pa se nadamo povratku Konopljanke protiv Crne Gore. Uprkos problemima ekipa neće mijenjati kurs, ići ćemo po zacrtanih šest bodova u naredne dvije utakmice. Blohin, koji je puno rada uložio u stvaranju ove ekipe, oporavlja se brže od očekivanog i na telefonskoj smo vezi, gdje daje potrebvne savjete. Svi igrači će dati ve do sebe da ga ne razočaraju u narednim utakmicama - kazao je Bal.

Dok će Ukrajinci biti na teškom iskušenju u Moladviji, Englezi će imati lakši trening protiv San Marina pred 90 hiljada ljudi na rasprodatom “Vembliju”.

- Činjenica da su za ovaj meč sve karte raspodate čini nas nevjerovatno ponosnim. To pokazuje koliko se voli fudbal i koliko se poštuje nacionalni tim u ovoj zemlji. Srećni smo takođe što imamo arenu koja može da primi 90 hiljada navijača - rekao je Roj Hodžson, selektor Engleske.

Bonus video: