Pike: Murinjo je shvatio da uzalud traži probleme u Barseloni

„Shvatio je da nema potrebe da traži probleme u Barseloni, jer ih tu neće naći. Čini se da ih sada traži u sopstvenoj kući”, rekao je Pike
0 komentar(a)
Pike, Foto: Reuters
Pike, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.10.2012. 13:39h

Tek nakon što je konačno odigran jedan španski „el klasiko” koji iza sebe nije ostavio „repove” i nije izazvao puno kontroverzi, Đerard Pike se svojom izjavom pobrinuo da ponovo uzburka strasti.

Defanzivac Barselone je zbog povrede propustio nedjeljni remi (2:2), ali ne i priliku da oživi verbalni sukob sa trenerom Reala Žozeom Murinjom.

„Jasno je da kod Murinja nema više iste tenzije prema Barseloni kakvu je imao prošle sezone. Shvatio je da nema potrebe da traži probleme u Barseloni, jer ih tu neće naći. Čini se da ih sada traži u sopstvenoj kući”, rekao je Pike.

Iako Barselona ima velikih osam bodova prednosti nad Realom, 25-godišnji štoper kaže da je trka za prvaka daleko od gotove, s obzirom na ranu fazu sezone.

„Istina je da očekujemo jako dobru sezonu, sa puno izazova i emocija. Liga još nije osvojena, to je istina, ali niko nije očekivao da će početi ovako dobro. Ne zaboravite da smo u mojoj prvoj sezoni ovdje imali 12 bodova prednosti, ali smo morali da pobijedimo na 'Bernabeuu' kako bismo osvojili titulu”.

Bivši fudbaler Mančester junajteda je takođe pohvalio novog trenera Tita Vilanovu, koji je dobio težak zadatak da naslijedi Pepa Gvardiolu.

„Osvojio je svlačionicu. On ima ono nešto posebno i svi vjerujemo da su pred nama sjajne godine pod njegovom komandom”, zaključio je Pike, koji bi trebalo da zaigra već u narednom meču „blaugrane”, protiv Deportiva.

Bonus video: