Fudbaleri Budućnosti u štrajku, danas ističe rok Uefe za isplatu dugovanja

Ukoliko podgorički klub danas ne izvrši obaveze, sve su prilike da će ostati bez dozvole za nastup na evrosceni naredne sezone
25 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.10.2012. 15:11h

Fudbaleri Budućnosti odbili su danas da treniraju pošto im je iz uprave kluba saopšteno da nije poznat datum kada će biti izmirena nagomilana dugovanja.

Odluka igrača da ne treniraju, slučajno ili ne, poklopila se sa posljednjim (produženim) rokom koji je Uefa ostavila podgoričkom klubu da reguliše sva zaostala potraživanja prema zaposlenima, ne samo za plate, već i po osnovu poreza i doprinosa.

"Evidentno je da su igrači odbili da treniraju dok im se ne isplati avgustovska plata, pošto im je julska izmirena. Nisam za neku veliku priču dok se ne konsultujem sa predsjednikom kluba, ali mogu da kažem da igrači nisu izabrali ni pravi način, ni pravi trenutak da izraze svoje nezadovoljstvo", kazao je "Vijestima" izvršni direktor kluba Budimir Miranović.

"U situaciji kada je finansijska situacija izuzetno loša ne samo u sportu, i ne samo u Crnoj Gori, već i cijeloj Evropi, činomo nadljudske napore da isplatimo fudbalere. I svi oni će biti isplaćeni do posljednjeg centa, ako ne vjeruju u to, imaju i Arbitražnu komisiju pa neka se žale. Definitivno je da će ovaj čin donijeti i neke disciplinske mjere, naročito zbog toga što su igrači odbili da treniraju samo četiri dana nakon onakve igre i poraza od Rudara", dodao je Miranović.

Ukoliko podgorički klub danas ne izvrši sve obaveze i ne dostavi potvrdu Evropskoj kući fudbala u Nionu, sve su prilike da će aktuelni crnogorski šampion ostati bez dozvole za nastup na evrosceni naredne sezone.

Budućnost će, osim toga, ostati i bez predviđene nagrade za učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona minulog ljeta.

Miranović, međutim, tvrdi da je finansijska konsolidacija "ne pitanje dana, već pitanje sata", i da će sve obaveze biti izmirene na vrijeme.

"Mi smo dio duga po osnovu plata, poreza i doprinosa već izmirili. Kako smo sa Uefom softverski povezani posredstvom jedinstvenog sistema, samo je pitanje sata kada će uplate biti registrovane. Nikakvih kašnjena neće biti", objasnio je Miranović.

"Plavi" su u posljednjem kolu prvenstva doživjeli težak poraz od Rudara (4:1), ali očigledno da je bruka podgoričkog kluba neuporedivo veća od onog što se dogodilo u subotu.

Partije na terenu su očigledno samo posljedica stanja u klubu, "prljavštine" koja se godinama taloži u klupskim kancelarijama...

Bonus video: