Savić: I Englezi su bili dobri, pa smo izvukli 0:0

"Svi vjerujemo u povoljan rezultat i tako ćemo se i pripremati za utakmicu”, ističe Savić
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.10.2012. 18:32h

Crnogorska reprezentacija odradila je večeras drugi trening u “operaciji Ukrajina”, u nikad dužim pripremama za jedan kvalifikacioni meč - čak sedam dana imaju Branko Brnović i njegovi fudbaleri da do detalja analiziraju protivnika i spreme se za utakmicu čiji bi rezultat mogao značajno da odredi dalji tok kvalifikacija.

“Ne znam je li najbitnija, ali svakako jedna od bitnijih utakmica u kvalifikacijama. Imamo velika očekivanja, ali dosta vremena da se pripremimo, što nam svakako ide u prilog”, kaže Stefan Savić, koji je u nedjelju protiv Bolonje odigrao prvih 90 minuta za Fiorentinu.

Reprezentacija se polako kompletira, pa su na današnjem treningu na Starom aerodromu nedostajali samo Mirko Vučinić, Marko Baša, Miodrag Džudović i Nikola Drinčić. Očekuje se da će ekipa sjutra u 10.30 časova, na trećem treningu uoči puta u Kijev, trenirati u punom sastavu.

“Idemo u Ukrajinu po povoljan rezultat. Biće teško, jer su oni više puta pokazali da su odlična i organizovana ekipa. Posljednji put smo se uvjerili u to na meču sa Engleskom, gdje su mogli da dobiju, a izgubili su dva boda u samom finišu iz penala. Definitivno je da se radi o vrlo ozbiljnoj ekipi, ali ne treba samo tako gledati na stvari. Imamo i mi kvalitet, nadam se samo da će nas u ovih sedam dana zaobići povrede i da ćemo istrčati u najjačem mogućem sastavu”, kaže Savić.

Defanzivac Fiorentine “projektovan” je u Kijevu kao desni bek, na poziciji koju je pokrivao suspendovani Savo Pavićević. Savić se nekoliko puta u prošlim kvalifikacijama pokazao kao odičan u toj ulozi.

“Da, igrao samo to mnogo puta, kao što bih igrao sve što selektor traži od mene. Dakle, desni ili lijevi bek, desni ili lijevi štoper, ne biram pozicije i uvijek dajem maksimum kada igram za reprezentaciju”.

U nedjelju protiv Bolonje, Savić je debitovao za Fiorentinu na poziciji lijevog štopera.

“Debitovao sam i puno sam srećan sam što je moj debi prošao sa pobjedom. Poslije problema sa papirologijom napokon sam zaigrao i vjerujem da je to početak jedne lijepe priče. Nadam se da ćemo ove sezone napraviti korak dalje i da ćemo zauzeti jednu od prvih pet pozicija, koja bi nam donijela plasman u Evropu”.

Kao desni bek u Kijevu, Savić će udariti pravo na Konopljanku, jednog od najopasnijih Ukrajinaca i strijelca fenomenalnog gola na “Vembliju”.

“Jesu Ukrajinci jaki po bokovima, ali ne samo tu. Dobar im je napad, vezni red, odbrana... Ali, ne treba da se opterećujemo protivnikom. Tako je bilo i pred gostovanje Engleskoj na “Vembliju” pa smo odigrali 0:0. Treba da se orijentišemo na našu igru i rezultat neće izostati”.

Selektor Brnović je izjavio da je Poljska jača od Ukrajine, a onda je stigao komentar golmana Vukašina Poleksića da je Ukrajina “favorit za 1. mjesto”. Šta misli Savić?

“Ne bih poredio, jer je svaka reprezentacija jaka na svoj način. Ukrajina i Poljska možda nisu najbolje selekcije u Evropi, ali svakako jesu top reprezentacije. To treba dodatno da nas motiviše i siguran sam da će dosta toga zavisiti od nas samih, od pristupa meču i organizaciji. Svi vjerujemo u povoljan rezultat i tako ćemo se i pripremati za utakmicu”, ističe Savić.

Dok će “sokoli” u petak odrađivati jedan od taktičkih treninga, Ukrajinci će biti na teškom iskušenju u Moldaviji. Savić ne očekuje iznenađenje, ali očekuje druge stvari...

“Nadamo se da Moldavnija može da napravi nešto u tom meču, iznenađenja se dešavaju u fudbalu, ali iskreno - teško da Ukrajinci tu mogu da kiksaju. Ipak, vrlo je moguće da će ih taj meč izmoriti, da će možda sakupiti karone, a to su sve stvari koje bi trebalo da iskoristimo", zaključuje Savić.

Bećiraj: Moramo da budemo odlučni

Fatos Bećiraj je igrao nedavno u Kijevu, na Olimpijskom stadionu, u Ligi šampiona. Za Dinamo protiv Dinama izgubio je 2:0, ali klupski i reprezentativni mečevi ne mogu da se porede.

“Za Dinamo iz Kijeva nastupa dosta reprezentativaca Ukrajine i kroz utakmicu sam ih malo bolje upoznao. Definitivno je da se radi o fudbalerima koji imaju kvalitet. Čeka nas teška i vrlo tvrda utakmica, ali je najvažnije da odlučno uđemo u meč. Idemo na pobjedu, siguran sam da imamo kvalitet za to, ali ni remi ne bi bio loš rezultat", kaže Bećiraj, koji vjeruje da će u Kijevu odlučiti detalji.

“Imamo samo jednu utakmicu u oktobarskom ciklusu, za razliku od Ukrajine, koja ima dvije. To je četiri dana više za pripreme, bićemo sigurno svježiji i to moramo da iskoristimo”, rekao je napadač Dinama iz Zagreba.

Galerija

Bonus video: