Menadžer Falji Ramadani na meti srpske i njemačke policije

Na zahtjev njemačkih kolega, pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Srbije zaplijenili su dokumentaciju iz beogradske kancelarije Ramadanijeve agencije “Lijan sports”, čiji je zastupnik za Srbiju Nikola Damjanac.
53 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 09.10.2012. 12:48h

Poznati fudbalski menadžer Falji Ramadani nalazi se pod istragom njemačke i srpske policije, javalja Telegraf.rs.

Na zahtjev njemačkih kolega, pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Srbije zaplijenili su dokumentaciju iz beogradske kancelarije Ramadanijeve agencije “Lijan sports”, čiji je zastupnik za Srbiju Nikola Damjanac, nekadašnji golman Partizana.

"Njemačka policija pokrenula je istragu poslovanja Faljija Ramadanija. U dogovoru sa srpskim vlastima odnijeti su dokumenti iz zastupništva njegove agencije u Srbiji. Ramadanijev saradnik iz Beograda bio je van zemlje, ali obaviješten je o svemu. On je čak ponudio policiji da dođe sam i preda dokumenta, ali rečeno mu je da to nije potrebno", rekao je neimenovani izvor za “Informer”.

Falji Ramadani najviše je u Srbiji radio sa FK Partizan, mada je kasnije imao poslove i sa Crvenom zvezdom. Uz njegovu asistenciju Stevan Jovetić prešao je u Fiorentinu za osam miliona eura, a tvrdi se da je pola tog transfera pripalo Ramadaniju, koji stoji i iza prodaje Adema Ljajića, Ljubomira Fejse, Ivana Obradovića, Stefana Babovića i još nekih igrača.

Posebno je kontroverzan prelazak Matije Nastasića iz Humske u Fiorentinu za 2,5 miliona evra, da bi ga Italijani poslije jedne sezone preprodali Mančester sitiju za 15 miliona eura. Mladen Krstajić, bivši sportski direktor Partizana rekao je da za pola godine, koliko je bio na funkciji, nije uspio da sazna kako je i za koliki novac Nastasić prodat i optužio je predsednika Dragana Đurića i upravu da su Nastasića poklonili Ramadaniju radi prebijanja dugova.

Poznato je da menadžer albanskog porijekla ne voli da se slika, pa izbjegava foto-reportere. Ramadanijeva agencija, sudeći po sajtu “Transfermarkt”, specijalizovanom za transfere, trenutno zastupa 56 fudbalera, vrijednih oko 130 miliona evra, uglavnom sa prostora bivše Jugoslavije.

Od crnogorskih fudbalera, Ramadanijeva agencija zastupa usluge Jovetića, Fatosa Bećiraja, Petra Grbića, Luke Đorđevića i Marka Bakića.

Bonus video: