Nikolić: Na dobrom smo putu

Osim što smo pogađali mrežu rivala, raduje nas činjenica što na svakom meču stvaramo prilike. To je znak da smo na dobrom putu. Uostalom, rezultati su najbolje mjerilo – rekao je Jovan Nikolić, vezista Sutjeske.
1 komentar(a)
Jovan Nikolić, Foto: Luka Zeković
Jovan Nikolić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.10.2012. 10:35h

Dva dana nakon pobjede protiv Mladosti, u nikšićkom prvoligašu stanje je redovno. Navikli na ovosezonske uspjehe, novi trijumf ne predstavlja ništa više osim tri nova boda.

Svjesni da je ponekad lakše stići nego na vrhu opstati, kraj Bistrice je posljednji trijumf arhiviran da se što bolje pripreme za iskušenja koja dolaze. Ipak, nakon devet odigranih kola i uknjiženih sedam pobjeda, uz jedan remi i poraz , čini se da je stasala generacija spremna da nikšićkom fudbalu vrati nekadašnju slavu.

Nova trojka dobija na značaju kada se zna da Sutjeska u posljednjih pet godina nije slavila protiv Mladosti u gostima.

"Posljednji uspjeh došao je u pravom trenutku jer smo se nakon dva poraza pribojavali meča protiv Mladosti. Međutim, ispoštovali smo dogovor iz svlačionice i potpuno zasluženo osvojili novu trojku. Razloga za zadovoljsto ima na pretek. Na polovini polusezone sigurno čuvamo lidersku poziciju i u dobrom raspoloženju dočekujemo naredne mečeve. Osim što smo pogađali mrežu rivala, raduje nas činjenica što na svakom meču stvaramo prilike. To je znak da smo na dobrom putu. Uostalom, rezultati su najbolje mjerilo", rekao je Jovan Nikolić, vezista Sutjeske.

Prvi dio prvenstva Sutjeska će okončati mečevima sa Petrovcem i Čelikom, a zatim slijede mečevi protiv Budućnosti i Rudara, ekipa koje su na startu sedmog šampionata “isprašene”.

"Ne potcjenjujemo nijednu ekipu. Jednostavno, lakih protivnika nema. Da ne razmišljamo na ovaj način, sigurno ne bismo bili tu gdje jesmo. Do kraja prvog kruga čeka nas meč sa Petrovcem i gradskim rivalom, a nakon toga finiš će biti paklen, odmjerićemo snage sa Budućnosti i Rudarom. Ipak, to je dobra prilika da dokažemo da imamo i kvalitet i potencijal. Protiv Sutjeske sada su svi motivisani, ali takav pristup našim protivnicima ne donosi rezultat i to je najvažnije. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu", zaključio je Nikolić.

Bonus video: