Ima li lijeka za šampiona?

Debakl u posljednjem okršaju samo je produžio muke fudbalera Budućnosti i to u momentu kada se činilo da se ekipa koliko-toliko konsolidovala.
7 komentar(a)
Varvari, Foto: Savo Prelević
Varvari, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.10.2012. 10:01h

Težak poraz od Rudara pod Goricom (4:1), ponovo je na površinu izbacio sve probleme i manjkavosti aktuelnog šampiona... Sam poraz, ma koliko ubjedljiv, možda i ne bi bio toliko problematičan kada bi se stvari analizirale na osnovu isključivo jednog meča, odnosno jednog derbija.

Ali, debakl u posljednjem okršaju zapravo je produžio muke fudbalera Budućnosti i to u momentu kada se činilo da se ekipa koliko-toliko konsolidovala. No, podatak da je šampion u prvih devet kola pretrpio čak tri poraza, te da je samo jednom “povezao” dvije pobjede u prvenstvu (protiv Lovćena i Grblja u drugom, odnosno trećem kolu) potvrđuje da su šef struke Radisav Dragićević i njegovi puleni u veoma delikatnoj situaciji.

- Sigurno da nam svaki poraz teško pada, a pogotovo kada se doživi na ovako ubjedljiv način, i to u derbiju. Brzo smo poveli, a možda nas je poremetilo što smo odmah primili pogodak. A onda je stigao i drugi, potom i treći gol Rudara, kod kojeg je protivnički fudbaler možda igrao i rukom. Ali, šta je - tu je, moramo da gledamo prema naprijed. Naravno da nismo očekivali ovako nešto, Budućnost ne može da bude zadovoljna nakon tri poraza u ovoj fazi takmičenja. Ali, prvenstvo je još na početku, glavu gore - smatra Dragan Bošković, jedan od iskusnijih u taboru Budućnosti i zvanično najbolji fudbaler domaćeg prvenstva u 2011. godini (u tradicionalnoj anketi FSCG-a).

I dok se problemi nagomilavaju, iz Budućnosti se posljednjih dana čula priča da sve funkcioniše besprekorno na treninzima...

- Nemam pojma šta nam se desilo na pojedinim mečevima. Na treninzima svi zaista dobro radimo. Nadam se da u narednim utakmicama nećemo imati takav problem - ističe Bošković.

Poraz od Rudara udaljio je “plave” od vrha, Sutjeska ponovo ima osam bodova više od četvrtoplasiranog šampiona. Ima li uopšte lijeka za Budućnost?

- Naravno da nije izgubljena sezona, lider ima osam bodova više, ali bili smo na “minus pet”, a mogli smo i da smanjimo njihovu prednost na tri ili dva boda. Ekipe iz lige su približnog kvaliteta, ali moramo da gledamo sebe - zaključio je Bošković.

Teško palo skidanje dresova

Navijači su po završetku meča sa Rudarom jasno izrazili nezadovoljstvo - nakon 15-minutne priče sa “varvarima” ispod sjeverne tribine, fudbaleri Budućnosti skunili su dresove. U posljednjih 20-ak minuta sa tribina se, inače, orilo: “Skinite dresove”. Navijači su, dakle, otišli do kraja...

- Dosta teško nam je sve palo. Ispalo je ružno u situaciji kada nam ne ide. Navijači su, međutim, našli način da izraze nezadovoljstvo i to je njihovo pravo. Nadam se, međutim, da ćemo funkcionisati kao cjelina, te da ćemo zajedno sa navijačima ići u nove pobjede - rekao je Bošković.

Bonus video: