Planeta je stala 90 minuta

Potvrda dominacije dva najbolja svjetska igrača bacila je sjenku na činjenicu da je Barsa osam koraka ispred "merengesa".
5 komentar(a)
Ažurirano: 08.10.2012. 19:28h

Barselona je nakon eli klasika zadržala osam bodova prednosti u odnosu na Real Madrid, ali je malo ko poslije okršaja na "Nou kampu" pričao o tabeli.

Lionel Mesi protiv Kristijana Ronalda, četiri gola i potvrda dominacije dva najbolja svjetska igrača - na 90 minuta je sve to što nude Argentinac i Portugalac bacilo sjenku na bodovnu razliku i činjenicu da je Barsa osam koraka ispred "merengesa".

"Ovo je u svakom slučaju bio okršaj velikih klubova i dvojice velikih igrača. Ko voli fudbal, dobio je sjajnu zabavu. Navijači zbog toga i dolaze na utakmice, zar ne?", rekao je sportski direktor Barselone Andoni Zubizareta.

I konkurentni listovi, "Marka" i "As", privrženi Realu, najzad su se složili makar u jednom.

Nisu ih ujedinili ni Real ni Barsa, ni svi španski reprezentativni asovi, već dva mađioničara.

"Bila je to noć za pamćenje. Mesi i Ronaldo nisu u borbi za Zlatnu loptu, zaslužuju je obojica", napisala je "Marka".

Svjetski mediji napominju i da su Ronaldo i Mesi prvi igrači nakon pet i po godina koji su u el klasiku postigli po dva gola.

To je posljednji put uradio Rud van Nistelroj u remiju (3:3) koji je odigran u martu 2007.

U istom tom dvoboju u Kataloniji Mesi je upisao het-trik.

"Kada pogledate tabelu, jasno je da nam ovaj bod nije po volji. Ipak, možemo da budemo optimisti, jer je sezona duga i nismo izgubili šanse za titulu", istakao je Serhio Ramos.

Anketa "Asa": Ronaldo je bolji

Sve je, dakle, u znaku Mesija i Ronalda, a "As" je juče sproveo i anketu s pitanjem ko je bio bolji od njih dvojice u el klasiku.

Glasalo je više od 102 hiljade navijača, vjerovatno uglavnom Reala, i Portugalac je pobijedio - za golgetera "merengesa" glasalo je 51 odsto...

"Valjda i ovaj podatak najbolje odražava koliko su dva majstora dominirala u derbiju i koliko su njihova izdanja bila izjednačena", piše "As".

Mesi nakon utakmice nije želio da priča o Ronaldu i sebi, niti da se upoređuje...

"Ne želim da govorim o sebi, važna je ekipa. U ovoj utakmici se vidjelo koliko su oba tima jednaka. Bilo je zaista sjajno igrati ovakvu utakmicu", rekao je Mesi, a onda i pogledao tabelu.

"Ostali smo na plus osam, a moglo je biti i 11 ili pet. S Realom nije lako, iako smo željeli tri boda", jasan je Mesi.

Vilanova: Pepeu je bolje da ćuti...

Portugalac Pepe je nakon meča nazvao igrače Barselone glumcima, ali je odgovor brzo stigao i to od Tita Vilanove, trenera koji je do sada uvijek izbjegavao javne konflikte.

"Rekao je da smo glumili? Bolje mu je da ćuti... Samo mogu da odgovorim da bi od svih njegovih prekršaja koje je napravio u nedjelju mogli da snimimo film", poručio je Vilanova i pojasnio kakav je njegov odnos s Murinjom.

"Sad se redovno pozdravljamo. Kad sam bio pomoćnik, nije mi se javljao".

Tako je još jedan spektakularni dvoboj ušao u istoriju, a do sljedećeg, koji je zakazan za 3. mart 2013. godine, pamtiće se Murinjova izjava kojom je najavio derbi:

"Spremite se, planeta će stati na 90 minuta"...

Galerija

Bonus video: