Di Mateo: Kol je prekršio pravila ponašanja

"Rođen sam u Švajcarskoj, volim kada se poštuju pravila, a ona postoje da bi se poštovala", istakao nekadašnji trener Milton Kejnsa i Vest Bromviča
1 komentar(a)
Di Mateo, Foto: BETA/AP
Di Mateo, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 08.10.2012. 13:01h

Menadžer Čelzija Roberto Di Mateo ljut je na Eši Kola nakon što je na svom tviter profilu komentarisao odluke čelnika nacionalnog saveza.

Kol je izrazio nezadovoljstvo odlukom Fudbalskog saveza da se kazni Džona Terija zbog prošlosezonskog sukoba sa Antonom Ferdinandom, defanzivcem Kvins Park Rendžersa.

Zbog toga je kapiten “plavaca” odlučio da završi reprezentativnu karijeru.

Kol se kasnije izvinio zbog svojih riječi, ali Di Mateo ne može da pređe preko toga.

"Rođen sam u Švajcarskoj, volim kada se poštuju pravila, a ona postoje da bi se poštovala. Ja sebe ne bih nazvao vatrenim pobornikom gvozdene discipline, ali pravila su neophodna ako želimo da živimo i radimo zajedno. Slika kluba je veoma važna za sve nas. Imamo pravila, a ako ih neko povrijedi, on je odmah podvrgnut disciplinskom postupku. Imamo standarde, borimo se da se njihov nivo bio visok. Nadam se da ćemo u budućnosti moći da ih se pridržavamo. Ešli je prekršio pravila i biće kažnjen”, rekao je Di Mateo.

FA Engleske je ekspresno reagovala i pokrenula disciplinski postupak protiv igrača Čelzija.

"Postupak je pokrenut zbog komentara Ešli Kola na društevoj mreži tviter, koji su bili nepristojni i koji su doveli sport na loš glas", stoji u saopštenju FA Engleske.

Inače, Teri do 18. oktobra treba da se izjasni da li pristaje na kaznu od četiri meča suspenzije i 220.000 funti.

Bonus video: