Inter preživio u milanskom derbiju, trijumf Napolija

Milan je poražen u derbiju i treći put zaredom, iako je napokon ove sezone igrom uvjerio navijače da mu vjeruju.
82 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 07.10.2012. 21:14h

Naizgled bezopasan slobodan udarac u uvodu meča i let u prazno Kristijana Abijatija usmjerili su milanski derbi koji je opet pripao Interu.

"Crno-plavi" su i treći put u posljednjih 14 mjeseci uzeli mjeru velikom rivalu, iako je činjenica da je Milan prvi put ove sezone znao šta želi i pokazao navijačima da i ovaj tim s mnogo mana zaslužuje strpljenje.

"Kako je fudbal čudna igra. Abijati je bio spasilac protiv Zenita, sada je tragičar u najvećem meču za sve navijače", napisala je "Gazeta delo sport".

Na kraju, taj gol Valtera Samuela u 3. minutu crno na bijelo govori mnogo više od cjelokupnog utiska koji je ostavila njegova ekipa - Inter je ovom pobjedom najavio bitku za vrh, a "rosoneri" nastavili da osciliraju i pali na 11. mjesto...

"Pristup utakmici je bio presudan, pogotovo se to vidjelo u načinu na koji smo se branili nakon što smo ostali sa 10 igrača. Vidio sam veliki karakter moje ekipe", rekao je trener Intera Andrea Stramaćoni.

Inter je nakon vođstva kontrolisao stvari u prvom poluvremenu (Dijego Milito je promašio zicer kakav se rijetko viđa i koji mu je poklonio Abijati), a onda je zaigrao provincijski zbog naivnosti Juta Nagatoma.

Japanac je, naime, već u prvim minutama nastavka dobio drugi žuti karton nakon igranja rukom na polovini protivnika i to je bio jasan znak za Milan da krene u napad.

Protivnik je satjeran u mišju rupu, Krkić, Pacini i Boateng su bili blizu gola, ali su "crno-plavi" preživjeli.

Milan je i zaslužio remi, a do njega bi vjerovatno i stigao da je sudija Paolo Valeri pokazao na bijelu tačku poslije faula Samuela nad Robinjom.

"Valeri je usmjerio utakmicu, njegove greške su sve riješile. Šta nam je falilo? Samo gol, jer smo imali dominaciju i šanse. Nažalost, ova ekipa ne može lako da poentira", kazao je Alegri.

A Napoli jednostavno ne da Juveu da diše.

Napolitanci su slavili protiv Udinezea (2:1, golovi Mareka Hamšika i Gorana Pandeva), pa i dalje imaju identičan skor kao „stara dama” - šest trijumfa i remi...

Galerija

Bonus video: