Račić: Forma nam je u usponu

"Ne bih sebe isticao u prvi plan. Fudbal je kolektivna igra, a timski duh je najvažniji. Za postignute golove veliku zahvalnost dugujem saigračima", istakao golgeter Nikšićana
92 pregleda 0 komentar(a)
Stevan Račić, Foto: Luka Zeković
Stevan Račić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.10.2012. 08:13h

Bod protiv Budućnosti, pobjeda protiv Rudara i siguran trijumf nad Mornarom, uslovili su da se Čelik primakne vodećim ekipama.

Izabranici Slavoljuba Bubanje na posljednjem meču bili su superiorni, a posebnu rolu imao je Stevan Račić, koji je bio nemilosrdan za Barane - postao je prvi igrač u ovom prvenstvu koji je upisao het-trik.

Već nakon devet odigranih kola, ljetošnja akvizicija Čelika, može se to slobodno reći, opravdala je očekivanja.

"Odlično smo odigrali protiv Mornara. Istina, pribojavali smo se prije meča s obzirom na to da je rival promijenio trenera. Međutim, kada odigramo odgovorno i disciplinovano kao što je to bio slučaj protiv Barana, ni kvalitetniji rivali ne bi nam mogli parirati. Na našu sreću brzo smo otvorili meč i konstantno ugrožavali gol Radanovića. Da smo imali bolju koncentraciju, pobjeda je mogla biti i ubjedljivija, jer smo u prvom dijelu pored dva postignuta gola, promašili sijaset šansi. Evidentno je da nam je forma u usponu i da je umor od evropskih mečeva za nas prošlost. Iz tog razloga može se očekivati da do kraja polusezone nastavimo sa dobrim igrama i rezultatima, jer ova ekipa ima kvalitet za najveće domete. Uostalom, to su na svojoj koži najbolje osjetili dugogodišnji prvoligaši", rekao je Stevan Račić dan nakon meča sa Mornarom.

Stameni napadač najzaslužni je što su “metalurzi” visoko plasirani.

Naime, osim što je postigao prvi het–trik ove sezone, Stevan je sa šest golova najbolji strijelac domaćeg šampionata.

Ipak, kako kaže, golovi nijesu presudni, najvažnije je da Čelik sačuva visoku poziciju i ako se ukaže šansa “napadne” vodeći tandem - Sutjesku i Rudar.

"Ne bih sebe isticao u prvi plan. Fudbal je kolektivna igra, a timski duh je najvažniji. Za postignute golove veliku zahvalnost dugujem saigračima. Prvenstvena trka je iz kola u kolo sve interesantnija. Mislim da će finiš biti jednako takav. Za visoku poziciju konkuriše četiri–pet ekipa podjednakog kvaliteta. Trenutno su u prednosti Sutjeska i Rudar, ali u narednim kolima nakon međusobnog odmjeravanja snaga situacija bi se mogla promijeniti. Sada gostujemo Jedinstvu u Bijelom Polju, gdje ćemo pokušati da osvojimo nove bodove i napravimo lijepu uvertiru za gradski derbi sa Sutjeskom", zaključio je Račić.

Bonus video: