Borusija Dortmund samo do boda, prvi poraz Ajntrahta

U prethodnih pet kola Borusija je bila bez pobjede, a onda je napokon stigla do tri boda protiv drugoplasirane ekipe
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.10.2012. 18:02h

Borusiji Dortmund definitivno ne ide u Bundes ligi - dvostruki uzastopni šampion ispustio je pobjedu na gostovanju Hanoveru, koji je stigao do remija golom Dijufa u 86. minutu.

"Milioneri" su vodili od 26. minuta, kada je Robert Levandovski savladao Cilera. Tim Jirgena Klopa, međutim, nije sačuvao prednost, pa Bajern nakon sedam kola bježi ogromnih devet bodova.

Fudbaleri Borusije iz Menhengladbaha nanijeli su u 7. kolu Bundeslige prvi poraz Ajntrahtu. Tim Lusijena Favra je na “Borusija parku” slavio sa 2:0.

U prethodnih pet kola Borusija je bila bez pobjede, a onda je napokon stigla do tri boda protiv drugoplasirane ekipe.

Olivije Osean je u 8. minutu neoprezno gurnuo loptu Huanu Arangu, a reprezentativac Venecuele je u svom 100. nastupu u Bundesligi potegnuo sa 30 metara i briljantnim udarcem doveo domaće u vođstvo.

Gol u 100. nastupu u Bundes ligi: Huan Arango

Sve je bilo gotovo u 24. minutu - Havard Nordtvajt je poslao dugu loptu, a Luk de Jong je primio i postigao svoj drugi gol u sezoni.

Borusija je ovom pobjedom stigla na 10. mjesto na tabeli. Ajntraht, koji je lani bio u Cvajti, ostao je drugi, ali sada ima pet bodova manje od nepogrješivog Bajerna.

Galerija

Bonus video: