Blohin se vraća na klupu za mjesec dana

"Glavna stvar je bila da se na vrijeme ustanovi prava dijagnoza i da se operacijom eliminišu problemi", rekao Taras Pavlenko
0 komentar(a)
Blohin, Foto: Beta/AP
Blohin, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.10.2012. 12:37h

Oleg Blohin, koji je u petak primljen u bolnicu u Kijev zbog problema sa pritiskom, a potom i juče operisan, vratiće se poslu za oko mjesec dana.

To je za ruske medije rekao Taras Pavlenko, jedna od vodećih ukrajinskih hirurga.

Trener Dinamo Kijeva i još uvijek aktuleni selektor Ukrajine imao je trombozu karotidne arterije i hitno je operisan.

"Tromboza lijeve karotidne arterije može da dovede do moždanog udara i zbog toga je Oleg hitno operisan. Glavna stvar je bila da se na vrijeme ustanovi prava dijagnoza i da se operacijom eliminišu problemi. Period rehabilitacije traje od tri nedelje do mjesec dana. Nakon toga on može da se vrati normalnom životu bez bilo kakvog straha, ali mora redovno da ide na kontrole“, rekao je Pavlenko.

Mihail Raducki, predsjednik klinike Boris, u kojoj je Blohin operisan, rekao je da za sada sve ide po planu.

"Olegovo stanje je sada stabilno i nadam se da će tako i ostati. Da li će biti na klupi Dinama za tri nedelje ili kasnije, još uvijek je rano reći. Međutim, mi radimo sve što možemo da se što prije vrati na posao. Za sada sve ide onako kako je planirano“, istakao je Raducki.

Zbog zdravstvenih problema Blohina, selekciju Ukrajine na mečevima protiv Moldavije i Crne Gore vodiće njegov pomoćnik Andre Bol.

Bonus video: