Sutjeska bolja od Mladosti

Mladost je počasni gol postigla u posljednjim sekundama, kada je Eber pogodio nakon kornera Seratlića
0 komentar(a)
Sutjeska Đorđe Šušnjar, Foto: Radoje Milić
Sutjeska Đorđe Šušnjar, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 07.10.2012. 07:49h

Lider Prve lige nije u krizi. Pokazala je to Sutjeska na gostovanju Mladosti, nanijevši joj prvi poraz pred svojom publikom.

U stvari, Sutjeska je ta koja je imala gromoglasnu podršku, koja je trajala 70 minuta, nakon čega je uslijedio pad preko zaštitne ograde jednog od navijača “vojvoda”, pa je i duel na Starom aerodromu bio prekinut pet minuta.

U obostrano rastrzanoj igri, sa puno taktičkih faulova na sredini protekla su 22 minuta, a onda je Mladost prepoznatljivom pas igrom došla do visine kaznenog prostora rivala.

Uslijedio je šut Draška Božovića, koji je prohujao tik pored desne stative gola Ivana Janjuševića.

U istom minutu povela je Sutjeska, pošto je Baćo Nikolić iskoristio pogrešan pas Marka Šćepanovića, maestralno u kaznenom prostoru je pronašao najboljeg strijelca svoje ekipe, a Đorđe Šušnjar je sa 12 metara iskosa sa desne strane pogodio u bliži ugao.

Gosti su nastavili u istom ritmu, ali nije bilo uzbuđenja do posljednjih trenutaka prvog dijela, kada je nakon kornera Nikolića, golman Mladosti Nikola Marčelja “zaplivao” u prazno, ali je kapiten Aleksandar Šofranac otklonio opasnost.

Mladost je pokušala sa izmjenama, trudila se da napravi pritisak, ali bez prave šanse.

Sa druge strane gosti su se opredijelili za bedem i kontru, i zahvaljujući lucidnosti svojih vezista, Vladimiru Jovoviću i Nikoliću bili opasniji po gol.

U 65. mimnutu lošim udarcem Ermin Seratlić je okončao sjajnu solo akciju Ebera, da bio potom u kontri Šušnjar gledao u oči Marčelji, ali je Šofranac uspio da stigne i izblokira šut.

Sutjeska je udvostručila prednost u prvom minutu sudijske nadoknade, kada je Marčelja kratko odbio šut Šušnjara, a rezervista Darko Karadžić natrčao i bez problema plasirao loptu u mrežu.

Mladost je počasni gol postigla u posljednjim sekundama, kada je Eber pogodio nakon kornera Seratlića.

"Jednako sam srećan nakon ove pobjede, kao i nakon utakmica sa Budućnosti i Rudarom. Mladost je odlična ekipa, koje smo se pribojavali, ali smo našli način da osujetimo tu njihovu pas igru. Strpljivo smo čekali šansu, dali sve od sebe i borili se do iznemoglosti. Rekao sam da bih ovdje bio zadovoljan i bodom, ali je ovako puno bolje. Mladosti čestitatm na korektnoj igri a moje igrače moram pohvaliti i čestitati im na pobjedi. Ne razmišljamo o tituli, samo o prvom narednom duelu sa Petrovcem, ali je lijepo na mjestu na kojem se nalazimo i sada je cilj da na kraju zaslužimo mjesto koje vodi u Evropu", kazao je Dragan Radojičić, trener Sutjeske.

A pečat njegovom radu dala je Sutjeska juče, koja je igrala u stilu Rudara koji je Radojičić vodio prethodne sezone.

Sa druge strane, Mladosti ništa nije uspijevalo.

"Bila je ovo očekivano zahtjevna utakmica, sa ekipom koja ima ogroman takmičarski potencijal. Olako smo napravili greške kod primljenih golova, a to su iskoristili protivnički igrači koji imaju individualni kvalitet. Naši igrači nijesu vjerovali nakon primljenog gola, a potreban je potpuno drugačiji pristup. Ostaje nam da radimo na tome", rekao je trener Mladosti, Vladan Tomić.

Bonus video: