Milan vs Inter: Derbi pun intriga

Sa novom strategijom, i prije svega, podmlađivanjem sastava, milanski velikani ove sezone imaju i sasvim drugačije ambicije nego posljednjih godina, zato je i večerašnji meč pun tajni.
5 komentar(a)
Ažurirano: 07.10.2012. 09:44h

Nakon niza okršaja u posljednjim sezonama u kojima su vodili okršaje presudne za Skudeto, Milan i Inter okreću list svjesni činjenice da u ovom trenutku taj derbi više nije tako spektakularan.

Sa novom strategijom, i prije svega, podmlađivanjem sastava, dva milanska velikana ove sezone imaju i sasvim drugačije ambicije nego posljednjih godina, zato je i večerašnji meč pun tajni...

"Ko je favorit? U derbijima kao što je ovaj favorit ne postoji. U blagoj prednosti je onaj tim koji ima više bodova na tabeli. U ovom slučaju to je Inter, ima pet bodova više i donekle je bliži trijumfu, a i iskustvo je na strani protivnika. Kambijaso, Zaneti, Samuel, Milito... to su igrači koji imaju veliki broj ovakvih bitki u nogama", rekao je trener Milana Masimilijano Alegri.

Alegri je trener kojem italijanski mediji već sedmicama predviđaju otkaz, ali je pobjedom protiv Zenita u Ligi šampiona kupio vrijeme kod čelnika. Nema sumnje, sa tri boda u derbiju bi sigurno učvrstio poziciju.

"Utakmica protiv Zenita mi je dala sigurnost, takođe i ekipi. Napredovaćemo iz meča u meč, samo treba strpljenja", kazao je Alegri koji nije želio da previše priča o Antoniju Kasanu.

"Znamo kakav je igrač i moraćemo da se pazimo. Da li želim da mu nešto poručim? Mnogo toga bih mu rekao, ali ovo nije trenutak za to", jasan je bio Alegri.

S druge strane, Andrea Stramaćoni je zatražio od ekipe da nastavi u dobrom ritmu nakon tri vezane pobjede (Kjevo, Fiorentina i Nefči u Ligi Evrope).

"Pobjeda u derbiju bi nam značila mnogo, ali nakon njega život neće stati. I da ne trijumfujemo, moramo da idemo dalje, sezona će biti puna uspona i padova i treba da budemo spremni na sve. Da li smo favoriti? Iskreno, baš i ne znam, ali budite sigurni - Inter ide na pobjedu i samo ona nas interesuje", rekao je Stramaćoni koji je u debitantskom derbiju u finišu prošle sezone slavio sa 4:2.

Vjerovatni sastavi

Milan (4-2-3-1): Abijati - Abate, Bonera, Sapata, Antonini - De Jong, Montolivo - Noćerino, Emanuelson, El Šaravi - Pacini.

Inter (3-5-2): Handanović - Ranokja, Samuel, Žuan - Zaneti, Kambjaso, Gargano, Guarin, Nagatomo - Milito, Kasano.

Galerija

Bonus video: