Kakva egzibicija Rudara, Budućnost ponižena kod kuće

Budućnost je povela je golom Admira Adrovića, ali su Predrag Brnović, Blažo Igumanović i dva puta Igor Ivanović preokrenuli rezultat
36 komentar(a)
Ažurirano: 06.10.2012. 18:23h

Rudar je ponizio Budućnost pod Goricom (1:4) i gurnuo je na četvrto mjesto na tabeli - van evropske zone, tamo gdje podgorički fudbaleri nakon večerašnje predstave očigledno i pripadaju.

Šou Igumanovića i Ivanovića

Ekipa Nikole Rakojevića ostvarila je najubjedljiviju pobjedu koju je jedna gostujuća ekipa zabilježila na stadionu pod Goricom u posljednjih šest godina, ali ne samo to. Pljevljaci su partijom koja je u finišu meča prerasla u totalnu egzibiciju pokazali da su ozbiljan kanidat za titulu. Ozbiljniji od Budućnosti.

"Nemojte o tituli, stvarno je rano, ja ne razmišljam na takav način. Zaboravlja se da je ovaj Rudar na kraju prošle sezone ostao bez pet prvotimaca i da smo formirali tim na osnovu onoga što je ostalo", rekao je Rakojević, koji je prije dvije godine kao trener Budućnosti dobio Rudar u Pljevljima, a sinoć je kao trener Rudara “naplatio dug” u Podgorici.

Igor Ivanović i Blažo Igumanović poigravali su se sa domaćim fudbalerima. Nije im prvi put da zablistaju na stadionu pod Goricom, ali takve simultanke odavno nisu viđene.

"Priželjkivao sam prije meča da Budućnost istrči u formaciji 4-4-2, jer sam znao da će u tom slučaju biti puno prostora za Ivanovića, ali i za naše vezne fudbalere. Zadovoljan sam nakon ovakve pobjede, u finišu smo mogli da damo i još neki gol, ali me možda i više od toga raduje što fudbaleri nisu poklekli nakon minusa na startu", dodao je Rakojević.

Budućnost povela, pa se raspala

Povela je, zanimljivo - Budućnost. Iz prvog, odnosno drugog šuta. Kalezić je u 9. minutu zakucao loptu u prečku, a Adrović odbitak sproveo glavom u nebranjenu mrežu.

Upravo je Adrović dan prije meča obećao „rani gol u mreži Rudara“, ali nije mogao ni da pretpostavi da će njegova ekipa do poluvremena primiti – tri.

Uslijedila je kombinacija snalažnjivosti i majstorstva ofanzivnih fudbalera Rudara, te nesnalažljivosti i slabosti defanzivaca Budućnosti. Uz malo sreće – tri šuta fudbalera Rudara za tri gola u mreži Budućnosti.

Uostalom, ništa se u fudbalu ne dešava slučajno, za sve postoji neki razlog – u 14. minutu bila je to preciznost Brnovića sa ivice šesnaesterca i mlaka reakcija golmana Agovića, u 28. demonstracija sjajne “igre leđima“ Blaža Igumanovića, koji je izdržao duel sa Kamberovićem i gurnuo loptu u gol, a u 32. prezentacija klase Igora Ivanovića i šut u rašlje uz, ponovo, mlaku reakciju i odbrane i golmana Budućnosti.

Na drugoj strani, domaći fudbaleri nisu imali takvu mirnoću da šuteve pretvaraju u golove. A i nije ih bilo mnogo – Bošković je u 39. prebacio prečku sa ivice šesnaesterca, dok je šut Mugoše glavom u 44. minutu izvukao golman Rudara Lakićević.

"Nema šta da se priča, sve je jasno kada izgubite 4:1. Koliko smo bili slabi govori podatak da smo i nakon vođstva, u derbiju, na našem stadionu, poraženi na ovakav način. Primili smo nesrećno gol za izjednačenje, ali se i u nastavku ipak vidjelo da nismo naučili da funkcionišemo kao ekipa. Imali smo dva gola manjka i trebalo je da reagujemo, a uopšte nismo uspjeli da se povežemo", rekao je Dragićević, koji je odbacio tvrdnju da Budućnost igra lošije sa istom ekipom kao prošle sezone.

Fale igrači sa karakterom

"Imali smo Đikanovića, Orahovca i Radonjića. U pitanju su ne samo dobri fudbaleri, već i jake ličnosti koje znaju svojim autoritetom da pokrenu ekipu. Mi takvog igrača večeras nismo imali".

Pokušaj domaćih fudbalera da u nastavku nadoknade dva gola minusa pretvorio se u komediju - igrači su se sapltitali preko lopte, slali je u aut, dodavali igračima Rudara... U posljednjih 20 minuta sa tribina se zaorilo “skinite dresove”, pa je takva indisponiranost domaćih fudbalera gostima došla kao poslastica.

Skinuli dresove

Rakojevićevi momci, doduše, nisu bili precizni kao u prvom poluvremenu (prečka Jovanovića, šansa Igumanovića), ali su ipak uspjeli da krunišu partiju iz snova. Asistencija Igumanovića, realizacija Ivanovića, mat u dva poteza, za aplauze na stadionu.

"Poraz kao poraz i ne želim da mjerim je li rekordan ili nije. Ali, naš problem je složen i biće teško vratiti ekipu", priznao je Dragićević.

I za kraj, igrači Budućnosti su skinuli dresove, nakon 15-minutne verbalne paljbe ispod sjeverne tribine. I taj potez valjda govori o njihovom “karakteru”...

BUDUĆNOST - RUDAR 1:4

Podgorica – Stadion pod Goricom. Gledalaca: 2.000. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica) i Danijel Dević (Bar). Strijelci: Adrović u 9. minutu za Budućnost, Brnović u 14, Igumanović u 28, Ivanović u 32. i 84. minutu za Rudar. Žuti kartoni: Radunović, Kopitović, M.Vukčević, Kamberović, Kalezić, Golubović (Budućnost), Damjanović, Popović, Ivanović (Rudar).

Budućnost: Agović 5, Kamberović 5, Kopitović 5, Peković 5, Radunović 5 (Kurbegović), Flavio 5, Kalezić 5, M.Vukčević 5, Bošković 5 (Golubović), Mugoša 5,5, Adrović 6 (Nikač).

Rudar: Lakićević 7, Popović 7, Alić 7, Damjanović 7, Nestorović 7, Kaluđerović 7,5 (Rustemović), Brnović 7,5, Jovanović 7,5, Igumanović 8,5, Ivanović 8,5 (Bakoč), Krkeljić 7 (Jeknić).

Galerija

Bonus video: