Sutjeska se vraća karakterom

"Sigurno da će domaćin biti motivisan, ali mi znamo svoj cilj", rekao je Petar Perošević, defanzivac nikšićkih “plavo-bijelih”
2 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.10.2012. 10:41h

Nakon što su prekinuli seriju pobjeda (šest zaredom), fudbaleri Sutjeske pokušaće danas na gostovanju Mladosti da prekinu - seriju poraza.

Dvije “nule” zaredom (protiv Mogrena u prvenstvu, Zete u Kupu) biće dodatni motiv momcima Dragana Radojičića da pozitvnim rezultatom na gostovaju Mladosti sačuvaju lidersku poziciju na polovini jesenje polusezone.

Uoči novog gostovanja u nikšićkom prvoligašu u superlativu govore o rivalu, ali svjesni sopstvenog kvaliteta nadaju se novom uspjehu, koji je u ovom trenutku prijeko potreban. Uostalom, lider ima obavezu da osvaja bodove nezavisno od toga gdje i protiv koga igra...

"Mladost je ekipa koja igra dopadljiv fudbal. Forsiraju igru kratkih pasova na šta moramo posebno da obratimo pažnju. Ne smijemo im dozvoliti da zagospodare sredinom terena. Jednostavno, moramo imati odgovor na igru protivniku. Protiv Mogrena nismo odigrali loše, da smo materijalizovali stečene prilike mogli smo da ostvarimo više. Međutim, za nas je to prošlost, s obzirom na to da imamo priliku da izgubljeno na domaćem terenu nadoknadimo na strani. Vjerujem da imamo dovoljno kvaliteta i određenu dozu karaktera da se vratimo na pobjednički put. Sigurno da će domaćin biti motivisan, ali mi znamo svoj cilj", rekao je Petar Perošević, defanzivac nikšićkih “plavo-bijelih”.

Mladost lidera Sutjesku dočekuje u dobrom ritmu. Izabaranici Miodraga Vukotića su neporaženi na svom terenu, a u prethodnom kolu su bez golova odigrali u Bijelom Polju. U međuvremenu, Mladost je u Kupu u gostima savladala Pljevlja (2:1), a identičnim rezultatom riješila je i posljednju utakmicu na svom terenu sa Mornarom.

"Mi moramo da na svom terenu igramo na pobjedu. Ne znamo za poraz pred svojom publikom, radimo dobro u odličnoj atmosferi i nema razloga da ne budemo optimisti i protiv Sutjeske. Želimo da nastavimo seriju dobrih igara, a Sutjeska je dobra ekipa, lider na tabeli i sigurno je da će i utakmica biti prava. Mi smo svjesni svoje snage, svi igrači su spremni za duel, tako da smatramo da će sve zavisiti od nas. Ukoliko ispoštujemo dogovor iz svlačionice i odigramo maksimalno angažovano onda će doći i rezultat. Znamo da je Sutjeska odlična ekipa, ali prekinuli su taj pobjednički niz, što znači da nijesu nepobjedivi", kazao je napadač Mladosti, Luka Rotković.

Mladost - Sutjeska

Podgorica - Stadion Mladosti. Sudija: Dražen Petrić (Pljevlja). Pomoćnici: Đorđije Ražnatović (Cetinje), Miodrag Brajović (Spuž). Početak u 15 časova.

Mladost (4-2-3-1): Marčelja - Božović, Mitrović, Radulović, Živković - Sanković, Mandić - Šćepanović, Savićević, Seratlić - Rotković.

Sutjeska (4-4-2): Janjušević - Bečalić, Zogović, Ćuković, Perošević - Krivokapić, Jovović, B. Nikolić, J. Nikolić - Isidorović, Šušnjar.

Bonus video: