Adrović: Vrijeme je da ih dobijemo kod kuće

Podgoričani će večeras u 18 časova pred TV kamerama pokušati da poprave negativnu tradiciju koja kaže da su samo jednom dobili Pljevljake kod kuće u posljednjih sedam duela
65 pregleda 4 komentar(a)
Adrović, Foto: Savo Prelević
Adrović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.10.2012. 12:26h

Derbi pod Goricom, igraju Budućnost i Rudar - klubovi koje povezuje stalna borba za titulu, ali i veliki finansijski problemi zbog kojih je Uefa već iskuala mač.

U iščekivanju produženog roka za izmirenje obaveza prema fudbalerima i svim zaposlenima u klubu (10. oktobar), timovi će odmjeriti snage na terenu u jednoj od utakmica koja je obilježila crnogorski klupskih fudbal minulih godina.

Pretposljednji sudar dva tima pod Goricom bio je naelektrisan do krajnih granica, posljedni se igrao bez prisustva publike. Budućnost je u posljednjem sudaru osvojila titulu, ali ni 26. maja, kao ni 3. marta, nije zabiježila pobjedu (1:1, 0:2).

Podgoričani će večeras u 18 časova pred TV kamerama pokušati da poprave negativnu tradiciju koja kaže da su samo jednom dobili Pljevljake kod kuće u posljednjih sedam duela, ali i naprave dodatni pritisak na Sutjesku, koja tri sata ranije gostuje Mladosti na Starom aerodromu.

"Uvijek smo igrali teško protiv Rudara na našem stadionu, ali došlo je vrijeme da prekinemo tu lošu seriju i osvojimo tri boda", kaže Admir Adrović.

Budućnost je u naletu, smatra prošlogodišnji (i ovogodišnji) prvi golgeter lige.

"Dobili smo dva meča zaredom, jedan u prvenstvu i jedan Kupu, a od posljednjih pet pobijedili smo na četiri utakmice. Naravno, nije u pitanju impresivna serija, ali kada se prisjetimo kakvi su bili rezultati na početku sezone, vjerujem da smo uhvatiti ritam i da ćemo to pokazati na terenu".

U srijedu u Kupu protiv Jedinstva Budućnost se uozbiljila tek u drugom poluvremenu, kada je postigla dva, a mogla i još toliko golova. Adrović ističe da on i njegovi saigrači ovoga puta neće čekati pogodak protivnika da bi zaigrali kako se očekuje od njih.

"Očekujem da ovoga puta mi prvi zatresemo mrežu. Rani gol bi nam značajno olakšao posao, ali nećemo se žaliti ni ako ga damo u 90. minutu, samo da zabilježimo pobjedu", rekao je Adrović.

Budućnost se ne osvrće na tabelu, tvrdi 24-godišnji napadač.

"Nismo se osvrtali ni kada smo imali osam bodova manje, ne osvrćemo se ni sada kada smo na minus pet. Jednostavno, još je rano za bilo kakve računice, gledamo samo svoj posao i vjerujemo da će sve doći na svoje".

Adrović će se večeras pozdraviti sa svojim bivšim trenerom, Nikolom Rakojevićem, sa kojim je proveo lijepe trenutke u ekipi Sutjeske. Obojica su, igrom slučaja, sada prinuđeni da na tabeli jure svoj nekadašnji klub.

"Rakojević je trener od kojeg sam najviše naučio u karijeri. Znam da će večeras dobro postaviti igru, ali vjerujem da ćemo imati rješenje i za to".

Rakojević: Imam povjerenja u momke

Poraz i remi sa Čelikom, svakako ne gode, ali daleko od toga da su u Rudaru razočarani. Znaju da su u oba susreta bili žestoko oslabljeni i da možda više i nisu mogli na rezultatskom planu, ali ih isto tako raduje činjenica da ih je prije tri dana u Kupu, samo nedostatak sreće spriječio da trijumfuju u duelu sa vrlo kvalitetnim rivalom.

E sad, ako je tako moglo sa Nikšićanima, zašto ne bi sa Podgoričanima, koji se baš i ne mogu pohvaliti da im Rudar „leži“ kao protivnik, pitaju se Pljevljaci. Posebno ako pod Goricom demonstriraju ono što ih krasi već godinama – maksimalnu disciplinu u igri.

Naravno, dodatni motiv uvijek je megdan sa prvakom. Još kada se on zove Budućnost. Trener Nikola Rakojević vjeruje u povoljan ishod.

"Uslov za to je da momci pruže ono što znaju i da budu borbeni i odgovorni na terenu kao što su bili protiv Čelika, prošle srijede. Imam povjerenja u njih i siguran sam da se neće prepasti domaćina i da, ako ovog puta sreća bude naš saveznik, možemo do dobrog rezultata. O Budućnosti ne treba da trošim mnogo riječi. Aktuelni su prvaci, nakon lošijeg prvenstvenog starta, došli su sebi i počeli da pobjeđuju u seriji, imaju kvalitetne fudbalere i trenera, a i domaćini su. Međutim ponavljam, ako mi budemo na nivou, i iskoristimo naše prednosti, biće makar neizvjesnosti. A ko će na kraju biti zadovoljniji, vidjećemo", kaže trener pljevaljskog prvoligaša.

Kapiten Vlahović je suspendovan zbog isključenja protiv Čelika u Kupu. Pomalo brine i povreda golmana Vukliša, ali tu je dostojna alternativa, Lakićević, koji čeka debi u „rudarskom“ dresu.

Budućnost - Rudar

Podgorica - Stadion pod Goricom. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Danijel Dević (Bar). Početak u 18 časova (TV prenos).

Budućnost (4-4-2): Adrović - Kamberović, Kopitović, Peković, Radunović - Flavio, Kalezić, Bošković, Kurbegović (M. Vukčević) - Mugoša, Adrović.

Rudar (4-4-2): Vukliš (Lakićević) - Popović, Nestorović, Alić, Damjanović - Brnović, Kaluđerović, Igumanović, Ivanović - Jovanović, Nerić (Rustemović).

Bonus video: