Hodžson pozvao Lenona i Šoukrosa, ništa od Ferdinanda

Hodžson u reprezentaciju nije vratio Rija Ferdinanda, iako se 33-godišnji štoper Mančester junajteda potajno nadao povratku u redove Gordog Albiona, nakon što se oprostio Džon Teri
0 komentar(a)
Beri i Hodžson, Foto: Beta/AP
Beri i Hodžson, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.10.2012. 12:58h

Roj Hodžson je objavio spisak igrača na koje računa za sljedeće dvije utakmice u kvalifikacionoj grupi H za Svjetsko prvenstvo, protiv San Marina 12. oktobra i Poljske četiri dana kasnije.

Crna Gora je u septembru igrala sa istim rivalima - sa Poljskom je remizirala pod Goricom (2:2), a u San Marinu je slavila 6:0.

Kao što je u srijedu najavio saputnicima u londonskom metrou (to je javio “Dejli mejl”), Hodžson u reprezentaciju nije vratio Rija Ferdinanda, iako se 33-godišnji štoper Mančester junajteda potajno nadao povratku u redove Gordog Albiona, nakon što se oprostio Džon Teri, koji je na rasnoj osnovi uvrijedio njegovog brata Antona.

Prvi poziv je dobio 24-godišnji golman Seltika, 201 centimetar visoki Frejzer Forster, dok su se prvi put nakon 2010. na spisku našli krilo Totenhema Aron Lenon i štoper Stouka Rajan Šoukros.

U timu je opet i Endi Kerol, koji je na pozajmici u Vest Hemu iz Liverpula, kao i Vejn Runi. Njih dvojica su propustila prve dvije kvalifikacione utakmice protiv Moldavije (5:0) i Ukrajine (1:1) zbog povreda.

Spisak - golmani:Frejzer Forster (Seltik)Džo Hart (Mančester siti)Džon Rudi (Norič)

OdbranaLejton Bejns (Everton)Gari Kejhil (Čelzi)Ešli Kol (Čelzi)Kjeran Gibs (Arsenal)Fil Džagilka (Everton)Glen Džonson (Liverpul)Džolion Leskot (Mančester siti)Rajan Šoukros (Stouk)Kajl Voker (Totenhem)

Vezni redMajkl Karik (Mančester junajted)Tom Kleverli (Mančester junajted)Stiven Džerard (Liverpul)Adam Džonson (Sanderlend)Frank Lampard (Čelzi)Aron Lenon (Totenhem)Džejms Milner (Mančester siti)Aleks Okslejd-Čembrlen (Arsenal)Teo Volkot (Arsenal)

NapadEndi Kerol (Vest Hem)Džermejn Defo (Totenhem)Vejn Runi (Mančester junajted)Dani Velbek (Mančester junajted)

Bonus video: