Hajnkes: Zamer je pogriješio što je javno kritikovao tim

„Kritika ne smije da bude preuveličana, a mislim da je to ovdje slučaj. Pretjerao je. Takođe, mislim da je trebalo da je prenese nama, a ne da je javno saopšti”, zaključio je Hajnkes
0 komentar(a)
Jup Hajnkes i Matijas Zamer, Foto: Reuters
Jup Hajnkes i Matijas Zamer, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.10.2012. 09:38h

Ni šesta pobjeda u isto toliko utakmica u Bundes ligi nije mogla da zadovolji Matijasa Zamera, koji je poslije trijumfa nad Verderom u Bremenu (2:0) javno kritikovao igru Bavaraca u prvom poluvremenu.

Te ocjene dovele su do nesloge u redovima giganta iz Minhena, jer je Jup Hajnkes poručio da bivši najbolji igrač Evrope nije smio to da uradi, već da je situaciju trebalo znatno drugačije rješavati.

„Nisam se složio sa mnogim Zamerovim kritikama i načinom na koji ih je iskazao. To sam mu i rekao”, istakao je Hajnkes.

Čovjek koji je Bajern lani doveo do finala Lige šampiona je zamjerio legendi Borusije iz Dortmunda što svoj stav prvo nije saopštio njemu.

„Važno je da kritika bude konstruktivna. Ne smije da bude preuveličana, a mislim da je to ovdje slučaj. Pretjerao je. Takođe, mislim da je svoju brigu za igru trebalo da prenese nama, a ne da je javno saopšti”, zaključio je Hajnkes.

Zanimljivo, Bajern je u prvoj utakmici nakon Zamerovih kritika izgubio - u Minsku ga je šokirao i nadigrao BATE Borisov (3:1).

Bonus video: