Inter odmara asove za gradski derbi

U Azerbejdžanu neće igrati Dijego Milito, Antonio Kasano, Havijer Zaneti, Valter Samuel, Rikardo Alvares, te povrijeđeni Vesli Snajder, Kristijan Kivu i Rodrigo Palasio
0 komentar(a)
Stramaćoni, Foto: Beta/AP
Stramaćoni, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.10.2012. 12:13h

Inter je okrenut velikom milanskom derbiju u nedjelju protiv Milana, zato i ne čudi što je trener Andrea Stramaćoni odlučio da odmori gotovo pola tima pred gostovanje Nefčiju u 2. kolu Lige Evrope.

Stramaćoni je, naime, više od pola startne postave ostavio kod kuće, pa u Azerbejdžanu neće igrati Dijego Milito, Antonio Kasano, Havijer Zaneti, Valter Samuel, Rikardo Alvares, te povrijeđeni Vesli Snajder, Kristijan Kivu i Rodrigo Palasio.

Očekuje se da, kao i protiv Rubina na startu takmičenja (2:2), šansu u napadu dobije Hrvat Marko Livaja, kao i mladi Brazilac Filipe Kutinjo.

Stramaćoni je za ovo gostovanje zvao i igrače iz Primavere - napadače Garitana i Teranija, vezistu Benasija i beka Bjanketija.

Meč Nefči - Inter igra se danas od 18 časova, kada počinje i drugi duel grupe H, u kojem se sastaju Rubin i Partizan.

Beogradski klub traži prve bodove na gostovanju u evropskim takmičenjima još od novembra 2004. godine kada je remizirao u Rimu protiv Lacija (2:2).

I tada je, kao i ove sezone, na klupi “crno-bijelih” sjedio Vladimir Vermezović.

Šampion, Atletiko Madrid, želi da protiv Plzenja na svom terenu nastavi s odličnim rezultatima ove sezone, a interesantno bi moglo da bude u grupi A - Liverpul čeka Udineze, a Anži Jang Bojs.

Derbi se igra u Ajndhovenu između PSV-a i Napolija, dok Borusija Menhengladbah seriju loših rezultata u svim takmičenjima (već šest kola nema pobjedu) želi da prekine protiv Fenerbahčea na svom terenu.

Parovi - grupa ALiverpul - UdinezeAnži - Jang Bojs

Grupa BAtletiko M. - PlzenjAkademika - Hapoel Tel Aviv

Grupa CBorusija M. - FenerbahčeMarsej - AEL

Grupa DNjukasl - BordoBriž - Maritimo

Grupa ESteaua - KopenhagenMolde - Štutgart

Grupa FPSV - NapoliAIK - Dnjepar

Grupa GVideoton - SportingBazel - Genk

Grupa HRubin - PartizanNefči - Inter

Grupa ISparta Prag - Atletik BilbaoHapoel Šmona - Lion

Grupa JPanatinaikos - TotenhemLacio - Maribor

Grupa KRozenborg - Bajer Metalist - Rapid Beč

Grupa LHelsingborg - TventeHanover - Levante

Bonus video: