Siti preživio golgotu, Real furiozan u Amsterdamu

Mančester siti srećno izvukao bod protiv Borusije Dortmund, golom Marija Balotelija iz penala u 90. minutu igre. Pobjeda Reala, poraz Pari Sen Žermena
4 komentar(a)
Subotić, Foto: Beta/AP
Subotić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.10.2012. 21:20h

Šta je još trebalo da se desi pa da Borusija Dortmund zabilježi pobjedu u Mančesteru? Možda da su Levandovski ili Gece bili za nijansu koncentrisaniji, ili da je na golu Sitija stajao slabiji golman od Džoea Harta?

Kako god, fudbal je po ko zna koji put pokazao koliko može da bude surov i nepravedan - "milioneri" su se poigrali sa engleskim šampionom u njegovom dvorištu, ali su nepažnja Subotića (igrao rukom u 89. minutu) i mirnoća Marija Balotelija sa penala, donijeli Manćiniju nezasluženi bod (1:1).

Da li će biti dovoljan, tek će se vidjeti - Real ima šest (nakon pobjede u Amsterdamu), Dortmund četiri, a Siti tek jedan bod poslije dva odigrana kola...

A možda je večeras sve trebalo da bude mnogo toga jasnije.

Tužna lica

Šta su fudbaleri Borisuje Dortumnd propustili u kišom okupanom Mančesteru, najbolje je odslikala izjava Marka Rojsa, strijelca gola za njemačkog šampiona.

"Da ste ušli u svlačionicu nakon meča, vidjeli biste samo razočarane face. Stvarno je nevjerovatno ispustiti pobjedu nakon ovakve igre. Za utjehu, pokazali smo da možemo da budemo ravnopravni i na top nivou. Utakmica sa Realom biće drugačija, ali sam siguran da ćemo i tu imati šta da pokažemo", rekao je Rojs.

Engleski mediji su odmah nakon meča postavili neka pitanja treneru Robertu Manćiniju. Jedno od njih je glasilo - zašto je kod rezultata 0:0, u situaciji kada mu je trebala pobjeda, umjesto ofanzivnog Samira Nasrija uveo "duplog beka" Aleksandra Kolarova?

"Ako je želio bod, neka mu je sa srećom", napisao je "San"-

Italijan ga je osvojio, ne zahvaljujući svojoj taktici, već maestralnom golmanu Džoeu Hartu.

"Jesmo priželjkivali pobjedu, ali smo srećni i sa bodom. I dalje smo živi. Možda će se ovaj gol Balotelija iz penala na kraju pokazati kao vrlo značajan", rekao je Hart.

Dok je njemački šampion držao lekciju najboljem engleskom klubu, španski šampion se poigravao protiv holandskog šampiona. Ronaldo je upisao het-trik, a Real 101. pobjedu u grupnoj fazi Lige šampiona.

"Kristijano el klasiko", napisala je "Marka", opisujući partiju Portugalca i najavljujući veliki derbi sa Barselonom u nedjelju na "Nou Kampu".

Pari Sen Žermen izgubio

Pari Sen Žermen je tim ispunjen zvijezdama, ali se u Ligi šampiona zna ko je stariji - Porto je slavio na "Dragau" sa 1:0 i gurnuo u probleme četu Karla Anćelotija.

"Toliko smo šansi promašili u prvom poluvremenu da sam mislio da će nas stići kazna. Hvala bogu, mi smo dali gol", izjavio je Džejms Rodrigez, strijelac gola za Porto.

Parižane je koštala indolentnost Zlatana Ibrahimovića, koji je u prvom poluvremenu, umjesto da primi loptu i lagano postigne gol, pokušao petom da lobuje golmana...

U istoj grupi, u duelu dva Dinama, kijevski je slavio protiv zagrebačkog sa 2:0 i izjednačio se sa Francuzima na 2. mjestu na tabeli. Fatos Bećiraj je igrao 58 minuta, imao je i jednu šansu...

Triler u Sankt Peterburgu

Zenit i Milan odigrali su pravi triler u Sankt Peterburgu. Uz mnogo sreće i nevjerovatnog golmana Abijatija, radovali su se Milanezi (3:2), za veliki strah trenera Rusa Lućana Spaletija da li će sačuvati svoj posao.

Ako gazde Zenita budu imale milosti, italijanski stručnjak dobiće još vremena - njegov tim sa “milionerima” Hulkom i Vicelom konačno je djelovao kao prava ekipa. Ipak, pišu se rezultati, a tamo gdje se vrti novac nema previše vremena za čekanje - ruski šampion je tek 7. u prvenstvu, sa dva poraza u prva dva kola Lige šampiona.

- Ovo je tužna noć. Ovakvi porazi vas “obilježavaju” za dugo, dugo vremena. Razočaranje je ogromno - izjavio je Spaleti, koji je za poraz, između ostalog, “okrivio” i kladionice.

- Vidio sam da su nas proglasili za favorite. Iskreno, bio sam zabrinut zbog toga. Nije lako preuzeti odgovornost u ovako važnom meču - dodao je Italijan.

Majstor El Šaravi

Njegov zemljak na klupi Milana Masimilijano Alegri od sinoć lakše diše. Četiri boda nakon dva kola, uz pobjedu na najtežem gostovanju u grupi, sasvim su dovoljno za mir u kući, makar do januara.

- Nije bilo lako, Zenit ima paklene napadače i mnogo smo patili. Ali, osjećamo veliko zadovoljstvo i olakšanje. Nadam se da će ovo biti psihološki impuls da krenemo sa pobjedama - blistao je Stefan el Šaravi, strijelac maestralnog gola u 16. minutu.

Milanezi su tada imali ogromnih 2:0, ali je odgovor Zenita bio silovit - Hulk u finišu prvog i Širokov na samom početku drugog poluvremena pokazali su i da je Abijati ljudsko biće.

Činilo se da ništa neće moći da zaustavi rusku mašineriju u velikom pohodu ka preokretu, ali je epilog bio filmsku - umjesto u italijansku, Hubočan je 15 minuta prije kraja pogodio rusku mrežu!

Autogol za veliku pobjedu Milana, prvu u gostima u Ligi šampiona od oktobra 2010. i trijumfa u Okseru.

REZULTATI

Grupa A

Dinamo Kijev - Dinamo Zagreb 2:0

Gusev 3, Pivarić 33 (autogol)

Porto - Pari Sen Žermen 1:0

Rodrigez 83

Tabela: Porto 6, PSŽ 3, Dinamo Kijev 3, Dinamo Zagreb 0.

Grupa B

Arsenal - Olimpijakos 3:1

Žervinjo 42, Podolski 56, Remzi 90+4 - Mitroglu 45+1

Šalke - Monpelje 2:2

Draksler 26, Huntelar 53 (penal) - Ait Fana 13, Kamara 90

Tabela: Arsenal 6, Šalke 4, Monpelje 1, Olimpijakos 0.

Grupa C

Zenit - Milan 2:3

Hulk 45+2, Širokov 49 - Emanuelson 13, El Šaravi 16, Hubočan 75 (autogol)

Anderleht - Malaga 0:3

Eliseu 45+1, 64, Hoakin 56 (penal)

Tabela: Malaga 6, Milan 4, Anderleht 1, Zenit 0.

Grupa D

Ajaks - Real Madrid 1:4

Moisander 56 - Ronaldo 42, 79, 81, Benzema 48

Mančester siti - Borusija Dortmund 1:1

Baloteli 89 (penal) - Rojs 61

Tabela: Real 6, Borusija 4, Mančester siti 1, Ajaks 0.

Bonus video: