Utakmica sezone na "Petrovskom”

Rusi nisu dobili posljednja četiri meča u prvenstvu i u Ligi šampiona, ali navijače više brine haos u svlačionici koji je nastao nakon dolaska superplaćenih zvijezda, Hulka i Vicela
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.10.2012. 11:18h

Okršaj "ranjenika" u Sankt Peterburgu - Zenit i Milan pokušaće u direktnom duelu da se iskupe za loš početak sezone i na domaćem i na međunarodnom frontu.

Rusi nisu dobili posljednja četiri meča u prvenstvu i u Ligi šampiona, ali navijače više brine haos u svlačionici koji je nastao nakon dolaska superplaćenih zvijezda, Hulka i Aksela Vicela.

Milan je, s druge strane, slavio samo dva puta na sedam utakmica ove sezone.

Duel na stadionu "Petrovski" posebno je interesantan zbog toga što se aktuelni trener Zenita, Italijan Lućano Spaleti, i dalje spominje kao nasljednik Masimlijana Alegrija na klupi Milana.

Funkcija "visi" i jednom i drugom, ostaje da se vidi kome će se nakon današnjeg meča dodatno zavrtjeti stolica.

Popravnog praktično nema

Iz oba tabora stižu istovjetne poruke:

"Ovo je naša utakmica sezone", rekao je Spaleti, trener Zenita.

"Ovo je i naša utakmica sezone"; izjavio je Adrijano Galijani, potpredsjednik Milana.

"Lomova" ipak neće biti, makar u taboru italijanskog giganta.

"Budite sigurni da Alegri uživa puno povjerenje kluba"; zaštitio je Galijani svog trenera.

A u Rusiji...

"Skoncentrisan sam samo na utakmicu. Nakon poraza od Malage u 1. kolu, jasno je da će svaki naredni meč biti težak i nevjerovatno značajan. Najvažnije je da povratimo samopuzdanje", istakao je Spaleti, koji je vodeći Romu često zakidao Milan za bodove.

Italijani stižu u Rusiju po tri boda...

"Da, naš cilj je pobjeda, ali neće biti lako da je ostvarimo. Pokušaćemo da se prikažemo u najboljem svjetlu. Još ranije sam rekao da je ovo uravnotežena grupa, i Milan i Zenit moraće da se bore do samog kraja kako bi se plasirali u drugu fazu", rekao je Alegri.

Milan je u 1. kolu igrao "mršavih" 0:0 sa Anderlehtom, dok je Zenit ponižen u Malagi (3:0).

Siti prijeti Dortmundu

"Pakao" grupe B, u kojoj su šampioni tri ponajbolje lige u Evropi (Španije, Engleske, Njemačke), plus šampion Holandije Ajaks, nastavlja se i u 2. kolu.

Mančester siti na "Itihadu" dočekuje Borusiju Dortmund, dok Real ide u Amsterdam.

"Mi ne biramo takmičenja, za nas su i Premijer liga i Liga šampiona od jednake važnosti. Ne zaboravite ni FA kup", izjavio je menadžer Sitija, Roberto Manćini, koji je već eliminisan u Liga kupu.

"Građani" su u seriji od 17 evropskih utakmica kod kuće bez poraza, ali statistika ne otkriva probleme - Aguero i društvo moraju da pobijede ukoliko ne žele da krenu prošlogodišnjim stopama, kada su eliminisani u prvoj fazi.

"Ovo je druga godina zaredom u kojoj dobijamo najtežu grupu. Ali, i mi smo iskusniji, vrijeme je da napokon odigramo na nivou jedan evropski meč"; dadao je Manćini.

"Milioneri" stižu na krilima pobjede nad Ajaksom prije 14 dana, izborene golom Roberta Levandovskog tri minuta prije kraja.

"Siti je ekipa ispunjena zvijezdama, ali znamo kako da "preživimo" ovo gostovanje", optimista je Jirgen Klop, trener Dortmunda.

Najava utakmice između Ajaksa i Reala otkrila je pikanteriju - Serhio Ramos je u nedjelju protiv Deportiva nosio majicu sa imenom Mesuta Ozila ispod svog dresa, u znak podrške saigraču koji je u zapećku.

Ipak, Ramos kaže da nema problem sa Murinjom.

"Ja i trener smo u odličnim odnosima".

Sudar dva Dinama

Dva Dinama, kijevski i zagrebački, sastaće se u Kijevu u potrazi za prvom pobjedom u Ligi šampiona, dok u istoj grupi igraju favoriti, Porto i PSŽ.

"Možete vi već pisati da sam bivši, ali mi idemo da pokažemo da smo ozbiljna ekipa", rekao je novinarima trener Dinama iz Zagreba, Ante Čačić.

GRUPA A

Porto - PSŽ

Dinamo K. - Dinamo Z.

GRUPA B

Arsenal - Olimpijakos

Šalke - Monpelje

GRUPA C

Zenit - Milan 18.00

Anderleht - Malaga

GRUPA D

Ajaks - Real M.

Mančester siti - Borusija D.

Galerija

Bonus video: