Pakao za Šahtjor na "Juventus areni"

Juventus protiv Šahtjora, Čelzi gost Nordsjelanda, Bajern u Bjelorusiji protiv BATE Borisova. Spartak u Moskvi čeka Seltik u premijernom meču 2. kola (18 sati)
1 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2012. 12:30h

Veliku serija od devet pobjeda u svim takmičenjima, u kojoj ima gol-razliku čak 27:4, Bajern ne namjerava da prekine ni večeras na gostovanju u Minsku - protivnik je BATE, tim koji je čini se kao stvoren da bavarska mašina nastavi pohod ka trofejima ove sezone.

- Bajern ima snagu da osvoji i Ligu šampiona i Bundes ligu - rekao je prije nekoliko dana bivši trener velikana iz Bavarske Otmar Hicfeld.

Bez povrijeđenog Arjena Robena, ali sa svim ostalim zvijezdama u timu (Bastijan Švajnštajger, Frank Riberi, Mario Mandžukić, Džerdan Šaćiri...), njemački tim planira da već nakon prva dva kola u grupi F postavi stvari na svoje mjesto. Na startu je prije dvije sedmice na „Alijanc areni” bez većih problema pala Valensija...

- Ova ekipa i dalje razmišlja o izgubljenom finalu prošle sezone. Takva šansa se ne pruža često - da se borite za evropsku titulu pred svojim navijačima. Ipak, Bajern uvijek gleda naprijed, želi trofeje i možda ova godina bude naša - rekao je vezista Toni Kros.

BATE nije moćan kao Bajern, ali je takođe u naletu.

- Pobjeda protiv Lila nam je dala samopouzdanje neophodno za ovo takmičenje. Ipak, znamo ko nam dolazi i kako da se suprotstavimo velikanu - kazao je Brazilac Renan Bresan.

Zamer: Nije ovo Bajern kakav želim

I dok Bajern melje sve pred sobom, sportski direktor Matijas Zamer ističe da nije prezadovoljan partijama koje pruža tim Jupa Hajnkesa.

- Ne bih da sudimo samo gledajuću rezultate. Imamo još problema u igri, mučimo se sve dok ne postignemo gol. Moramo da popravimo mnogo stvari - kazao je Zamer, koji je ljetos zauzeo mjesto Kristijana Nerlingera.

U istoj grupi, Lil i Marko Baša gostuju Valensiji nakon debakla u prvom kolu protiv Bjelorusa na svom terenu.

Francuzima ne ide ni u domaćem prvenstvu, jer su osvojili samo sedam bodova u isto toliko kola.

- Sve izgleda kao da nas je neko prokleo u ovom trenutku. Baš ništa nam ne ide - jadao se trener Lila Rudi Garsija, čiji tim nije slavio u pet posljednjih mečeva.

Vučinić za rođendan: Pun stadion najljepši poklon

Juventus dočekuje Šahtjor u meču koji će se pamtiti i kao prvi evropski na novom stadionu u Torinu.

„Juventus arena” je već sedmicama rasprodata za okršaj sa Ukrajincima, očekuje se spektakl...

- Šahtjor je najbolja ekipa koja je mogla da nam dođe iz drugog šešira na žrijebu i jako ga poštujem. To je sastav koji ima mnogo Brazilaca u timu, godinama ima odlične rezultate u Evropi i čeka nas težak posao. Želimo pobjedu, ali moramo da budemo agresivni na svakom dijelu terena - rekao je štoper „stare dame” Đorđo Kjelini.

Italijanski mediji najavljuju da će trener Masimo Karera protiv „rudara” izvesti isti sastav kao protiv Čelzija u prvom kolu, što znači da će u napadu zaigrati Mirko Vučinić i Sebastijan Đovinko.

Vučinić je juče proslavio 29. rođendan, a u poruci fanovima preko svoje oficijalne stranice izjavio je da bi "ispunjen stadion protiv Šahtjora bio najljepši poklon".

Čelzi na sjeveru

Aktuelni šampion, Čelzi, ne bi smio da ima težak posao u Danskoj protiv Nordsjelanda.

- Liga šampiona je specifična, nikad ne smijete da se opustite - jasan je menadžer „plavaca” Roberto di Mateo.

U grupi H, Mančester junajted gostuje Klužu, a ser Aleks Ferguson je odlučio da odmori veterane - Pola Skolsa i Rajana Gigsa. U timu takođe neće biti ni Majkla Kerika i Antonija Valensije.

Galatasaraj je u prvom kolu protiv Junajteda pokazao da ima kvalitet, a večeras se u Istanbulu protiv Brage očekuje pravi praznik, pogotovo ako se zna da Galata nije igrao Ligu šampiona još od sezone 2006/07.

GRUPA E

Nordsjeland - Čelzi

Juventus - Šahtjor

GRUPA F

Valensija - Lil

BATE - Bajern

GRUPA G

Spartak M. - Seltik (18 časova)

Benfika - Barselona

GRUPA H

Kluž - Mančester j

Galatasaraj - Braga

Galerija

Bonus video: