Vilanova ušao u istoriju Barselone

On je postao peti strateg u bogatoj istoriji katalonskog giganta koji je imao maksimalan učinak nakon prvih šest kola jedne sezone
2 komentar(a)
Tito Vilanova, Foto: Fcbarcelona.com
Tito Vilanova, Foto: Fcbarcelona.com
Ažurirano: 30.09.2012. 13:09h

Ako je iko sumnjao u stručnost Tita Vilanove, odnosno da li će moći da na pravi način zamijeni Pepa Gvardiolu, dobio je odgovor nakon prvih šest kola Primere.

Vilanova u stopu prati svog prethodnika i čovjeka sa kojim je radio u drugom timu Katalonaca.

Barselona pod vođstvom novog stratega ima maksimalan broj bodova nakon prvih šest kola i 18 bodova.

Tako je Vilanova postao peti strateg u bogatoj istoriji katalonskog giganta koji je imao maksimalan učinak nakon prvih šest kola jedne sezone.

Prije njega to je pošlo za rukom Džejmsu Belamiju (1929/1930), Johanu Krojfu (1990/1991), Luisu Van Galu (1997/1998) i Gvardiola (2009/2010), objavljeno je na zvaničnom sajtu španskog vicešampiona.

Na ruku Kataloncima ide i činjenica da su poslednja trojica - Krojf, Van Gal i Gvardiola lagano stigli do titule nakon perfektnog učinak u prvih šest kola.

To je još jedan pokazatelj da će Real Madrid imati velikih problema da stigne Barselonu u trci za titulu.

I pored perfektnih brojki već na startu trenerske karijere na klupi Barselone, jer je savladan i moskovski Spartak u 1. kolu Lige šampiona, Vilanova je čvrsto na zemlji.

"Ne igramo još sa 100 odsto mogućnosti, ali uskoro ćemo dostići taj nivo. Imamo prostora za napredak i naporno radimo da eliminišemo greške. Za nas je veoma važno da pobijedimo i kada ne igramo najbolje, to je garancija boljih rezultata kada dođemo do željenog ritma ", rekao je Vilanova.

Bonus video: