PSŽ sprema predugovor za Ešlija Kola

Na ruku francuskom vicešampionu ide i podatak da je Roman Abramovič, vlasnik tima iz Londona, izričit u najmeri da igračima starijim od 30 godina ponudi samo jednogodišnji ugovor
1 komentar(a)
Ešli Kol, Foto: BETA/AP
Ešli Kol, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 30.09.2012. 11:05h

PSŽ sprema predugovor za Ešli Kola, prenose britanski mediji. Iskusnom lijevom beku u junu naredne godine ističe ugovor sa Čelzijem, pa u januaru ima mogućnost da pregovara sa zainteresovanim klubovima.

U redovima "svetaca“ ne žele da sjede skrštenih ruku, već žele da osiguraju dolazak iskusnog engleskog reprezentativca.

Na ruku francuskom vicešampionu ide i podatak da je Roman Abramovič, vlasnik tima iz Londona, izričit u najmeri da igračima starijim od 30 godina ponudi samo jednogodišnji ugovor.

Kol se sa tim ne slaže, želi dugoročan i to je problem zbog koga još nisu počeli pregovori oko nastavka saradnje.

Menadžer „plavaca“ Roberto Di Mateo insistira na ostanku Kola i Frenka lamparda, ali Abramovič je neumoljiv.

Na dvojici najiskusnijih igrača je sada mogućnost da biraju - jednogodišnji ugovor ili odlazak u januaru.

PSŽ je spreman da Kolu ponudu dvogodišnji ugovor i platu istu kao u Čelziju.

"Nadam se da će Ešli da ostane u klubu i da će dogovor biti postignut prije januara. On je ovdje veoma dugo i dao je veliki doprinos uspjesima Čelzija. Radi se o pravom profesionalcu koji uvijek daje sve od sebe i na treningu i na utakmicama. Pred trening prvi je u svalčionici zajedno sa Džonom Terijem. Uvijek možete računati na njega, jedan je od najboljih igrača na svojoj poziciji na svijetu i bio bi veliki gubitak za klub ako bi otišao“, rekao je Di Mateo.

Parižanio nisu usamljeni u želji da angažuju engleksog reprezentativca.

Kol se nalazi na listi želja bivšeg menadžera Žoze Murinja, sada trenera Real Madrida, potom Intera, Zenita, Milana, Juventusa...

Bonus video: