Budućnost po starom u Golubovcima

Gosti su nastavili uspješnu tradiciju, “plavi” su slavili četvrti put na posljednjih pet mečeva u Golubovcima (uz jedan remi)
3 komentar(a)
Adrović, Foto: Savo Prelević
Adrović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.09.2012. 08:10h

Derbi Zete i Budućnosti na Trešnjici podsjetio je na neka ranija vremena, po uzbuđenjima, sadržaju...

Gosti su nastavili uspješnu tradiciju, “plavi” su slavili četvrti put na posljednjih pet mečeva u Golubovcima (uz jedan remi).

Budućnost se time približila lideru i najavila da, ipak, ima nade za aktuelnog šampiona - podgorički tim sada ima pet bodova manje od Sutjeske.

A uvod meča najavio je da će biti diskutabilnih sudijskih odluka, a najveća se desila već u 7. minutu kada je poslije centaršuta Zlatičanina golman gostiju Agović ispustio loptu, a potom spasavao situaciju u visini gol-crte.

Domaći fudbaleri, navijači i klupa burno su odreagovali, a procjena pomoćnika Veselina Radunovića bila je da lopta nije prešla zamišljenu gol-crtu...

Nakon toga, razvila se borba, šanse se smjenjivale na obje strane. Budućnost je povela u 36. minutu - Adrović je iz gužve iz neposredne blizine zatresao mrežu Radovića (Kurbegović je centrirao iz kornera).

Prethodno je, međutim, mogao da padne pogodak na obje trane - upravo Adrović je imao još nekoliko situacija, dok je golman Zete zaustavio pokušaj Kurbegovića, te Boškovića, koji je imao zicer u 29. minutu.

Na drugoj strani, Burzanović je bio neprecizan u 15. minutu.

Uzbuđenja su krunisana u finišu poluvremena - od 38. minuta Zeta je nastavila sa desetoricom jer je Milorad Dabić tada zaradio drugu javnu opomenu.

Minut prije odlaska na odmor Korać je zaobišao Agovića, nakon čega ga je dočekao štoper Budućnosti Kopitović u jačem duelu. Sudija Pavle Radovanović procijenio je, međutim, da nije bilo prekršaja za najstrožu kaznu.

U nastavku je prvo Došljak odličnim šutem zaprijetio Agoviću, a potom Marko Vukčević pokušao glavom (Radović je uhvatio loptu).

Kada je Bošković u 69. minutu maestralnim šutem sa 18 metara udvostručio prednost Budućnosti, činilo se da će gosti rutinski privesti meč kraju.

Zeta je, međutim, mogla da se u potpunosti vrati u meč - Adrović je pogodio sopstvenu mrežu u 75. minutu, dok je Korać pet minuta kasnije imao sjajnu šansu za izjednačenje (Agović je odlično reagovao).

Ali, gosti su nakon toga “razvili” kontru i napravili višak, a Marko Vukčević odbijenu loptu od golmana Radovića plasirao u mrežu (prethodno je Golubović šutirao).

Zeta je pala nakon toga, a Golubović i Marko Vukčević mogli su da pobjedu Budućnosti učine ubjedljivijom...

Dragićević: Pobjeda za prekretnicu

Zeta je nakon novog poraza ostala na pretposljednjem mjestu na tabeli, sa mršavih pet bodova...

"Utakmica je bila teška, obje ekipe su očekivale da će je riješiti u svoju korist. Ne želim da tražim opravdanje, ali zaista smo imali puno personalnih problema pred ovaj meč. Igra je bila ravnopravna, a primili smo prvi gol praktično ni iz čega. Bilo je teško sa igračem manje, ali uspjeli smo da postignemo pogodak, imali jednu stopostotnu i još jednu lijepu šansu. Ne bih komentarisao ostalo, da ne bih zaradio kaznu", kazao je Rade Vešović, trener Zete.

Mislite li da je poništen pogodak Zlatičanina?

"Ne mogu da vidim gol sa klupe, ali gledaoci su skočili...Vidjećemo na snimku. Imali smo isključenje, prvi, pa drugi žuti karton nakon bezazlenog starta. Pa, takvih startova je bilo tokom meča".

Zeta je u teškoj situacij?

"Nije mnogo teška, ekipe iz gornjeg dijela su nam na četiri-pet bodova. Jasno je da Zeta neće doći u situaciju da se bori za opstanak, a pitanje je dana kada ćemo proraditi", rekao je Vešović.

Trener Budućnosti Radisav Dragićević imao je više razloga za zadovoljstvo...

"Ova pobjeda biće možda i prekretnica za nas. Otvorili smo pobjedom ciklus u kom nas čeka Kup utakmica u srijedu, a potom i derbi u prvenstvu (sa Rudarom). Igrači su pokazali da žele pozitivan rezultat. Primili smo gol kakav se rijetko viđa, a falio nam je završni pas. No, vidi se pomak, igrači su se digli, ali moraćemo da radimo na podizanju forme, da popravimo završni pas. I odbrana je bolje funkcionisala", kazao je Dragićević.

Zata - Budućnost 1:3 (0:1)

Golubovci - Stadion Trešnjica. Gledalaca: 1.000. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Dejan Pajović (Cetinje). Strijelci: Adrović u 75. (auto-gol) za Zetu, Adrović u 36, Bošković u 69. i M. Vukčević u 81. minutu za Budućnost. Žuti kartoni: M. Dabić (Zeta), Kopitović, N. Vukčević, Adrović (Budućnost). Crveni karton: M. Dabić (Zeta).

Zeta: Radović 6,5, Zlatičanin 6 (Orlandić 6,5), Kaluđerović 6,5, Vujačić - (Cavnić 6), M. Dabić 5, Burzanović 5,5, Z. Peličić 5,5, Ajković 5,5 (Rašović), Došljak 6, Novović 6, Korać 6.

Budućnost: Agović 6,5, Kamberović 7, Kopitović 6,5, Peković 6,5, Radunović 6,5, Kalezić 6,5 (Raičković), N. Vukčević 7, M. Vukčević 7, Bošković 7,5 (Rogošić), Kurbegović 6 (Golubović), Adrović 7.

Bonus video: