Novi poraz Mornara, Petrovcu cijeli plijen

Petrovac je u maniru prvoligaški iskusnije ekipe, golom Baranina na privremenom radu u Petrovcu, Leverde, stigao do velika tri boda veća i od Malog brda i Rumije
0 komentar(a)
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.09.2012. 08:53h

Fudbaleri Mornara ni ovoga puta, kao i nebrojano do sada, nisu uspjeli da sačuvaju stečenu prednost i dođu do bodova u vrlo važnom meču.

Ni u šestom uzastopnom pokušaju Barani nisu pronašli put i recept za izlazak iz velike rezultatske krize.

Šesti uzastopni poraz poziva na oprez pred seriju teških mečeva koje Barane očekuju u nastavku šampionata.

Petrovac je u maniru prvoligaški iskusnije ekipe, golom Baranina na privremenom radu u Petrovcu, Leverde, stigao do velika tri boda veća i od Malog brda i Rumije.

Igralo se bez kalkulacije, otvoreno, žustro i borbeno sa velikim brojem izglednih prilika od kojih su realizovane samo tri.

Tek što se krenulo sa centra, Barani su zaprijetili preko Ćulafića, ali je udarac završio iznad gola.

Gosti su zube pokazali osam minuta kasnije - odlično proigravanje Muhovića sa svega nekoliko metara nije sproveo u mrežu Živković.

Do prvog gola nije se dugo čekalo. Nakon drugog kornera koji je izveo Ćulafić, udarac koji je bio između šuta i centaršuta Obradovića, prošao je kroz ruke Nemanje Popovića i završio u mreži na veliko zadovoljstvo domaćih igrača.

Poravnanje je, međutim, brzo uslijedilo - u 38. minutu viđena je majstorija koja se rijetko gleda na domaćim terenima. ž

Nakon povratnog pasa, štoper Grbović, koji je u ovom meču bio u ulozi desnog spoljnjeg, uputio je topovski udarac iz prve, pogodio malu mrežu i postigao evrogol.

"Znali smo da nas čeka težak meč i da ćemo morati da budemo na maksimalnom nivou da bismo osvojili sva tri boda. Uspjeh je veći jer u svojim redovima nismo imali nekoliko standardnih prvotimaca. Vidjelo se da su Barani igrali pod moranjem i to im se osvetilo. Pokazali smo karakter, vratili se brzo iz minusa i na kraju zasluženo stigli do sva tri boda", rekao je pomoćni trener Petrovca Rudolf-Roki Marčić.

Početak nastavka nije bitnije promijenio igru koja je viđena u prvom poluvremenu.

Trenutak odluke dogodio se u 70. minutu.

Tek što je ušao u igru, Nemanja Leverda je odlično primio loptu na sredini terena, stuštio se ka golu rivala, lako zaobišao protivničkog štopera i rutinski plasirao loptu u mrežu za veliki trijumf.

"Pokušali smo sve što je u našoj moći da prekinemo lošu seriju i stignemo do bodova u meču sa Petrovcem. Nismo kalkulisali, igrali smo otvoreno i borbeno, gol postigli na vrijeme, ali opet dozvolili protivniku da preokrene", kazao je pomoćni trener Mornara Zoran Đurašković.

Mornar – Petrovac 1:2 (1:1)

Bar – Stadion „Topolica”. Gledalaca: oko 300. Sudije: Jovan Kaluđerović (Cetinje), Đorđije Ražnatović (Cetinje), Veselin Đuranović (Podgorica). Strijelci: Obradović 36. - Grbović 38, Leverda 70. minut. Žuti kartoni: Jelenić, Vojvodić, Merdović (Mornar), Mrvaljević, Živković, Đukić, Leverda (Petrovac).

Mornar: Radanović 6, Bubanja 6, Gačević 5,5, Jelenić 6 (Radovanović), Vojvodć 6, Bogdanović 6 (Jovančov), Metović 5,5, Sekulić 5,5 (Merdović 6), Obradović 5,5, Ćulafić 6, Marković 6.

Petrovac: Popović 6,6, Grbović 7,7, Mrvaljević 7, Lakić 6,6, Mihailović 6,6, Golubović 7, Šofranac 7, Muhović 6,5 (Pepić 6,5), Živković 6,5 (Leverda 7,5), Vujačić 7, Đukić 6,5 (Radulović).

Bonus video: