Rudar i Čelik počinju "maraton"

Nikšićani će pod Golubinjom nastupiti prilično oslabljeni. Naime, zbog kartona u timu neće biti prvog strijelca Račića, odnosno Koleva i Jovovića
1 komentar(a)
Vlahović, Foto: Zoran Đurić
Vlahović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.09.2012. 09:49h

Fudbaleri Rudara i Čelika sastaju se u prvenstvu samo tri dana prije nego što će u osmini finala Kupa “reprizirati” prošlogodišnje finale.

Ipak, neće današnji meč u Pljevljima biti samo puka uvertira za predstojeći dvomeč, već i vrlo važan prvoligaški meč.

Sastaju se, naime, drugoplasirani i četvrtoplasirani tim, ekipe koje će po svemu sudeći krojiti vrh tabele.

Bolji motiv od podsjećanja na maj i poraz u finalu Kupa, fudbalerima Rudara ne treba.

Brzo je došla prilika za revanš, a novi prvenstveni trijumf Pljevljake bi definitivno svrstao među ozbiljne kandidate za titulu jesenjeg prvaka.

Nakon mečeva protiv Zete i Budućnosti, “metalurzi” su spremni za novi derbi pod Golubinjom.

Izabranici Slavoljuba Bubanje spremni su, kako kažu, da se upuste u otvorenu borbu protiv ekipe koja po imenima zaslužuje epitet jedne od najboljih u ligi.

Dakle, domaćin zaslužuje pohvale, ali nikšićki prvoligaš u Pljevlja stiže bez bijele zastave.

"Dobro smo upoznati sa kvalitetima Rudara. Radi se o ponajboljoj ekipi u domaćim okvirima, koja iz kola u kolo pruža dobre partije. Pljevljaci imaju prednost domaćeg terena, ali to neće biti presudno. Najvažnije je da vjerujemo da možemo da prekinemo seriju “rudara”. Uostalom, uželjeli smo se pobjeda. To je nešto što nam nedostaje i što nam treba. Pokušaćemo da nametnemo svoj stil igre, a ako se određene kockice slože, možemo se nadati dobrom rezultatu. A dobar rezultat za nas je sve osim poraza. Ipak, ako nam se ukaže šansa za nešto više, vjerujem da ćemo je iskoristiti", rekao je napadač Ivan Ivanović.

Nikšićani će pod Golubinjom nastupiti prilično oslabljeni. Naime, zbog kartona u timu neće biti prvog strijelca Račića, odnosno Koleva i Jovovića.

Rudar - Čelik

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Razić (Podgorica), Jovica Tatar (Podgorica). Početak u 15 časova (TV prenos).

Rudar (4-4-2): Vukliš - Popović, Nestorović, Alić, Damjanović - Kaluđerović, Vlahović, Igumanović, Rustemović - Nerić, Jovanović.

Čelik (4-2-3-1): Banović - Dubljević, Radović,Vranković, Bulatović - Adrović, Bulajić - Mirković, Zorić, Kasapi - Ivanović.

Bonus video: