Kraj serije Sutjeske, Budvani slavili

"Prije svega da čestitam fudbalerima Sutjeske, jer iako su gubili nisu napravili nijedan nesportski gest", istakao Branislav Milačić
2 komentar(a)
Mogren, Foto: Savo Prelević
Mogren, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.09.2012. 08:34h

Bodovi se pamte, igra zaboravlja - tako su na stadionu kraj Bistrice fudbaleri Mogrena osvojili tri boda prekinuvši pobjedničku seriju Nikšićana, a da se pri tom nisu ni oznojili.

Izabranici Brana Milačića možda se neće boriti za sam vrh prvoligaške tabele, ali su već nakon osam kola prigrabili epitet “ubice velikih” - nakon Podgorice i Budućnosti, odnijeli su bodove iz Nikšića, protiv vodeće Sutjeske.

Nisu, sa druge strane, izabranici Dragana Radojičića ličili na ekipu koja je ove sezone i kvalitetnijim protivnicima uzela mjeru.

Djelovali su konfuzno, bez elana, izostala je čak i ove sezone prepoznatljiva požrtvovanost, što je protivnik, ni kriv ni dužan, iskoristio.

Epilog - prvi prvenstveni poraz, nakon šest pobjeda i jednog remija.

Pobjedi Budvana kumovao je i raspoloženi čuvar mreže Todorović pa su, zahvaljujući njemu, u prvom dijelu dobre prilike Sutjeske otišle u nepovrat - Peroševića u 6, Jovovića u 13, a potom i Isidorović u 22. minutu.

Mogren je prvi i jedini put, izuzimajući golove, zaprijetio u 24. minutu - nakon dobro izvedenog kornera, Vujović je glavom šutirao, ali i Janjušević je bio na visini zadatka.

Šušnjar je imao šansu i 39. minutu, Isidorović u posljednjem minutu prvog poluvremena, a onda je u sudijskoj nadoknadi stigla kazna za četu Dragana Radojičića.

Ubačenu loptu iz kornera, Baćo Nikolić je u želji da je izbaci u polje odbio samo do stative, a na svega metar od gol-linije našao se Vujović i lagano je plasirao iza leđa Janjuševića.

"Zasluženo je slavio Mogren. U prvom poluvremenu smo igrali dosta dobro, bez obzira što su oni imali dobro raspoloženu zadnju liniju i golmana. Nismo u situacijama „jedan na jedan“ bili uspješniji, a onda smo primili gol tamo gdje smo najjači. U nastavku, željeli smo pobjedu, preokret, ali nismo ličili na Sutjesku koja ove sezone ostvaruje odlične rezultate. Jednostavno, nismo imali igrača koji je mogao da pokrene ekipu. No, nema razočarenja, i porazi su dio fudbala. Već sjutra okrećemo se sljedećem meču, ali svjesni smo da nam se sve ovo desilo baš kad smo trebali da se učvrstimo na liderskoj poziciji", istakao je kormilar Sutjeske Radojičić.

Vođstvo gostiju na poluvremenu nije „ugasilo“ nadu Nikšićana, ali su najvatreniji navijači umjesto preokreta u nastavku gledali anemičnog domaćina, nemoćnog da sa polovine gostiju igru prenese u šesnesterac i pokuša da nadoknadi minus.

Budvani su sa druge strane odugovlačili, čuvali rezultat i vrebali priliku iz kontranapada.

Uspjeli su u 77. minutu - Vujović je pobjegao Krivokapiću, i onda iskosa sa desetak metara rezantnim šutem još jednom zatresao mrežu Sutjeske.

"Prije svega da čestitam fudbalerima Sutjeske, jer iako su gubili nisu napravili nijedan nesportski gest. To samo mogu igrači pravih klubova. Bila je ovo teška utakmica, imali smo mnogo personalnih problema, ali uspjeli smo da sastavimo ekipu od mladih i iskusnih igrača. Nemam običaj da hvalim moje fudbalere, ali ovog puta to zaslužuju, posebno golman Todorović i mladi reprezentativci Grbović i Baošić. Sutjeska, takođe, ima mladu ekipu koja je u nastavku, s razlogom bila malodušna, jer nesikusniji teško vladaju situacijom u ovakvim prilikama", kazao je nakon meča Brano Milačić, šef stručnog štaba Mogrena.

Sutjeska - Mogren 0:2 (0:1)

Nikšić - Stadion kaj Bistrice. Gledalaca: 1.800. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Dimitrije Mrgunović (Podgorica), Nikola Radulović (Podgorica). Strijelci: Vujović u 45. i 77. minutu. Žuti kartoni: Bečelić, J.Nikolić (Sutjeska), Baošić, Popović, Vujović, Milošević (Mogren).

Sutjeska: Janjušević 5,5, Bečelić 6, Pejović 5,5 (V.Karadžić), Jovović 5,5 (Stefanović 5,5), B.Nikolić 5,5, Isidorović 6 (D.Karadžić 6), Šušnjar 6,5, Krivokapić 5,5, J.Nikolić 6, Zogović 5,5, Perošević 6

Mogren: Todorović 7,5, Ivanović 6, Baošić 6,5, Radišić 6,5, Popović 6, Lagator 6, Božović 5,5 (Milošević), Grbović 7, Brnović 6, Vujović 7,5 (Đoković), Pržica 5,5 (Racković).

Bonus video: