Mirko opet sa Romom i Zemanom

"Naravno da je ova utakmica za mene malo drugačija nego sve ostale, jer igram protiv ekipe u kojoj sam proveo pet godina. Emocije su prisutne", kaže Vučinić
2 komentar(a)
Vučinić, Foto: Beta/AP
Vučinić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.09.2012. 11:22h

Zvijezda Juventusa i kapiten crnogorske reprezentacije Mirko Vučinić večeras će imati priliku da pozdravi stare prijatelje - trenera Zdenjeka Zemana kod kojeg je u Lećeu 2005. odigrao jednu od najboljih sezona u Kalću (19 golova), ali i ekipu Rome, u kojoj se tokom pet provedenih sezone fudbalski potpuno afirmisao.

Veliki derbi na “Juventus areni” igra se večeras u 20.45, a Vučinić je bio pravi čovjek da za italijansku stanicu “Skaj” najavi utakmicu koju u Italiji već 100 godina nazivaju - posebnom.

"Ne znam zašto je to rivalstvo toliko izraženo. Naročito je to primjetno u Rimu, koji je “vruć” grad, navijači su nevjerovatno temperamentni. U Torinu je drugačije, grad je mnogo mirniji, ovdje vas puštaju da živite u miru", kaže Vučinić.

“Parola all' ex” (poruka bivšeg) - tako su na sajtu Juventusa naslovljene izjave fudbalera koji je ovo veliko rivalstvo doživio sa obje strane.

"Naravno da je ova utakmica za mene malo drugačija nego sve ostale, jer igram protiv ekipe u kojoj sam proveo pet godina. Emocije su prisutne. U Rimu i dalje imam puno prijatelja. Danas sam se čuo sa De Rosijem, pred utakmicu ćemo se se srdačno zagrliti, a onda ćemo 90 minuta zaboraviti na prijateljstvo. Bićemo veliki rivali, baš kao što smo puno puta igrali jedan protiv drugog na Plejstejšnu", našalio se Vučinić.

Saradnja sa Zemanom, boemom iz Češke, najkontroverznijim trenerom koji je u posljednje dvije decenije radio u Seriji A, budi kod Vučinića takođe lijepe uspomene. Otvoreni stil igre koji je forsirao češki trener omogućio je crnogorskom kapitenu da 2005. bude najefikasniji stranac u Seriji A, ispred Adrijana, Ibrahimovića...

"Dao sam 19 golova te sezone i Zemanu mogu da budem zahvalan. Naučio me je puno, baš kao i ostali treneri koje sam upoznao", kaže crnogorski kapiten.

Rivalstvo dva tima datira daleko u prošlost, ali je Juventus kao aktuelni šampion veliki favorit. Ove sezone, vodeća “stara dama” nakon pet kola ima pet bodova više od “vučice”.

Vučinić je ipak oprezan, a kao opasnost broj jedan ukazao je na - Franćeska Totija.

"Totija se plašimo najviše, jer znamo kakvi su njegovi kapaciteti. Sviđa mi se i Oslavldo, ima sve - tehniku, dribling, šut. U čemu je prednost Juventusa? U bodovima", istakao je Vučinić.

Za sve fanove: mirkovucinic.com

“Uz Andreu Pirla i Đanluiđija Bufona, Mirko Vučinić je idol navijača Juventusa, koji će sada imati priliku da mu se još više približe”, pišu italijanski mediji. Rođen je, naime, mirkovucinic.com - zvanični sajt kapitena crnogorske reprezentacije.

"Sajt je poklon i za mene i za sve fanove koji me prate i koji će moći da sa mnom ostanu u kontaktu. Javnost je dugo pratila zezanje između mene i Simonea Pepea preko Fejsbuka i Tvitera, a sada će svi imati priliku da me bolje upoznaju. Ne samo navijači Juventusa, već i moji zemljaci u Crnoj Gori", kazao je Vučinić.

Ulaznice za duel Juventusa i Rome odavno su rasprodate. Torinezi će pokušati da nastave nevjerovatnu seriju bez poraza u Seriji A, koja traje više od 500 dana.

Bonus video: