Ukrajinski mediji ljuti: Nemamo kult reprezentacije

Šta je to reprezentacija Ukrajine?! Naći će se već neko ko želi i nju da trenira, a Blohin? Pošao je za svojiom snovima, na klupu Dinama!
1 komentar(a)
Oleg Blohin, Foto: Reuters
Oleg Blohin, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.09.2012. 14:25h

Vodeći ukrajinski mediji izražavaju zabrinutost za budućnost reprezentacije nakon što je vodeće fudbalsko ime te zemlje, Oleg Blohin, odlučio da usred kvalifikacionog ciklusa napusti selekciju i preuzme klub - Dinamo Kijev.

Prenosimo dio teksta portala “Sport”, u kojem se navodi da ukrajinski reprezentativni fudbal pati od neizlječivog virusa!

“I dok se navijači kijevskog Dinama raduju dolasku Olega Blohina, ostatak fudbalskih zaljubljenika u zemlji je rastrojen. Reprezentacija?! Šta je to reprezentacija Ukrajine?! Naći će se već neko ko želi i nju da trenira, a Blohin? Pošao je za svojiom snovima, na klupu Dinama!

A zabrinutosti, rastrojenosti i razočaranjima navijača ukrajinske selekcije brojni su uzroci i dugačka je istorija slijeda pogrešnih poteza, kojima ni nakon dvije decenije od osamostaljenja nije izgrađen kult reprezentacije.

Dolazi nam vrijeme izbora novog selektora, 15. po redu, koji će kao i prethodnici morati da se nosi sa činjenicom da su u Ukrajini rezultati selekcije u drugom, ili čak trećem planu. I Blohin je o tome govorio. I šta nas čeka u budućnosti, tačnije podmlađenu selekciju koja je sjajno startovala na putu ka Mundijalu 2014. godine?

Sa odlazećim selektorom je čekaju dva važna okršaja sa Moldavijom i Crnom Gorom, pa opet ponovno uspostavljanje novog sistema i novi eksperimenti i to u jeku kvalifikacionog ciklusa. I najvažnije, ko će uzeti vruć krompir usred kvalifikacija, sa jasno postavljenim cilljem - odlazak u Brazil, a pri tom, naša grupa je kvalitetom daleko iznad onih koje se priželjkuju žrijebom?

Dakle, jedno je sigurno, u ovakvoj situaciji niti jedno čuveno trenersko ime se neće prihvatiti tog posla. Anatoliju Konkovu i Anatolju Popovu slijedi težak zadatak, jer im ne treba trener koji će prosto sjesti na klupu, već im treba stručnjak koji će se sa selekcijom ravnopravno boriti sa Engleskom, Poljskom i Crnom Gorom.

To moraju uraditi za mjesec, a kandidata ne da nije mnogo, već ih i nema. Jedino ime koje se pominje je talentovani Nikolaj Pavlov, trener Iličeveca, i fudbalski „otac” sjajnih reprezentativaca Romana Bezusa i Jevgenija Selina. Iako bi prihvatio izazov, i Pavlov priznaje da to ne želi. I dok preko 58 odsto Ukrajinaca želi za selektora neko čuveno trenersko ime, svi se slažu da su mogućnosti zemlje velike, samo treba pronaći stručnjaka sa vizijom da iskoristi ogroman talenat”, kaže se u komentaru.

Bonus video: