Češka slavila, "sokoli" oštećeni

Crnogorski fudbaleri porazom od Čeha (2:0), drugim na turniru, izgubili su sve šanse da osvoje jedno od prva dva mjesta u 11. kvalifikacionoj grupi i izbore plasman u elitnu rundu
1 komentar(a)
Ažurirano: 27.09.2012. 11:53h

Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je danas u Lanžotu od odgovarajuće selekcije Češke čime je stigla nadomak eliminacije iz kvalifkacija za U-17 Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Slovačkoj.

Kao i dva dana ranije protiv Danske, naša selekcija je odlično otvorila utakmicu i uspješno parirala favorizovanom protivniku u svim elementima igre, ali je imala nesreću da joj sudija Hanter ne prizna regularan pogodak. Naime, Andrija Vukčević je u 33. minutu sjajno izveo slobodan udarac, lopta se od prečke odbila na gol crtu, a zatim i u gornju mrežu prije nego što se vratila u teren, ali se sudija iz Sjeverne Irske i njegov pomoćnik Modrić iz Hrvatske nisu oglasili, već su dozvolili da se igra nastavi.

Dva minuta kasnije kapiten Banović je dobio žestok udarac u kuk zbog čega je morao da napusti teren, što je domaćin iskoristio da u dva minuta, preko Šika (36') i Galuške (38'), riješi pitanje pobjednika i napravi odlučujući korak ka elitnoj rundi.

"Još jednom smo propustili priliku da dobru igru pretvorimo u prednost, ali ovog puta je za to kriv i sudija Hanter koji je grubo pogriješio i dozvolio da se igra nastavi i nakon što je lopta prešla gol-crtu nakon šuta Vukčevića. U poluvremenu nam je čak priznao grešku i izvinuo se zbog toga, ali to nije ništa značilo jer su bodovi već bili izgubljeni. Šteta, jer smo i danas pokazali da nismo slabiji tim od protivnika, ali na neke stvari ne možemo uticati.

Ja sam ponosan kako je moja ekipa reagovala nakon dvije stresne situacije, nepriznatog gola i povrede kapitena, jer nismo dozvolili da to utiče na naše zalaganje i ponašanje", rekao je nakon meča naš selektor Boris Ljutica.

Naša selekcija će u posljednjem kolu igrati sa ekipom Rusije, koja je danas u meču drugog kola savladala Dansku sa 2:1. Rusi su tako održali živom nadu da bi naša selekcija, uz ubjedljivu pobjedu u posljednjem kolu, teorijski mogla da uhvati drugu poziciju, pod uslovom da Češka turnir završi sa maksimalnim bodovnim učinkom.

"Naša želja je da protiv Rusije upišemo pobjedu i završimo turnir sa tri boda. Znam da u određenim kombinacijama možemo stići i do drugog mjesta, ali o tome ne razmišljamo niti želim da opterećujem ekipu sa tim. Želim samo da moji igrači i u ovom meču daju sve od sebe, da smognemo snage da upišemo pobjedu protiv možda i najbolje selekcije koja učestvuje na ovom turniru", istakao je Ljutica.

Meč sa Rusijom igra se u nedjelju na stadionu FK "Palave" u Mikulovu sa početkom u 15.30 časova.

Crna Gora - Češka 0:2

Lanžot - Stadion: Na Slajsi. Gledalaca: 1.000. Sudija: Arnold Hanter (Sjeverna Irska). Strijelci: Šik u 36. i Galuška u 38. minutu. Žuti kartoni: A. Vukčević, Banović (Crna Gora), Vavruš (Češka).

Crna Gora: Stijepović, Grivić, A.Vukčević, Banović (od 41. Đ.Vukčević), Nilović, Morović, Šebek (od 51. Vujović), Hodžić, Rudović (od 41. Kukuličić), Kotorac, Cmiljanić.

Češka: Stanek, Červenjak, Toml, Šik, Mateju, Huser, Varvuš (od 59. Černi), Sadilek, Matej, Galuška (od 73. Šindler), Buhvaldek.

Bonus video: