Keita: Ćavi zaslužuje Zlatnu loptu

„Sa svim titulama koje je osvojio, Ćavi zaslužuje Zlatnu loptu. Ali, čak i ako je ne dobije ove godine, to neće promijeniti ništa. Svi će ga pamtiti”, rekao je vezista kineskog Dalijana
0 komentar(a)
ćavi, Foto: Reuters
ćavi, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.09.2012. 13:23h

Tri godine je suvereni vladar Lionel Mesi, izgleda da je kucnuo čas da Zlatnu loptu dobije neko drugi.

I to njegov saigrač iz Barselone - Ćavi Ernandes. Fenomenalni plejmejker je predvodio Španiju na putu ka odbrani titule prvaka Evrope, pa mnogi njega vide kao favorita za prestižno priznanje.

Glas za katalonskog majstora dao je kapiten reprezentacije Malija i doskorašnji igrač Barselone, Sejdu Keita.

„Ćavi je fenomenalan igrač, koji igra na nevjerovatnom nivou već nekoliko godina”, rekao je Keita za katalonski radio „Ćarća”.

Čovjek koji je ovog ljeta otišao u kineski Dalijan, smatra da bi Zlatna lopta bila šlag na torti za sve što je uradio 32-godišnji virtuoz.

„Sa svim titulama koje je osvojio, Ćavi zaslužuje Zlatnu loptu. Ali, čak i ako je ne dobije ove godine, to neće promijeniti ništa. Svi će ga dovijeka pamtiti”.

Keita se nada da će Ćavi završiti karijeru na „Kamp nouu”.

„Igra u Barseloni otkada je bio dijete. Bilo bi sjajno i za njega i za klub kada bi završio karijeru u Barsi”, zaključio je Keita.

Ćavijev ugovor sa „blaugranom” ističe na ljeto 2014. godine, ali je katalonski gigant spreman da mu ponudi nastavak saradnje, uz poboljšane uslove...

Bonus video: