Vladimir Boljević želi ponovo u elitu

"Ovo mi je treća sezona i za sada su svi moji planovi vezani samo za Krakoviju, odnosno kako da sa saigračima izborim povratak u elitni rang", ističe Boljević
74 pregleda 0 komentar(a)
Dado Boljevic_1, Foto: WWW.CRACOVIA.PL
Dado Boljevic_1, Foto: WWW.CRACOVIA.PL
Ažurirano: 27.09.2012. 08:41h

Treća sezona u dresu poljske Krakovije počela je na izvanredan način za nekadašnju uzdanicu Zete Vladimira Boljevića. Pouzdani vezista postigao je oba gola za ekipu iz Krakova u trijumfu nad Bogdankom iz Lečne (2:0)...

Imajući u vidu da Boljevićev tim želi da se ove sezone ekspresno vrati u elitni rang, golovi crnogorskog fudbalera zapravo su oživjeli nadu Krakovije. Lanjski prvoligaš sada ima četiri boda manje od drugoplasirane ekipe (dva najuspješnija tima idu u elitu).

"Utisci su zaista sjajni, jer mi je ovo prvi put da u Poljskoj postignem dva gola na jednoj utakmici. Sve je, naravno, još ljepše zbog činjenice da smo dobili utakmicu i ostali u trci za plasman u Prvu ligu", kazao je Boljević.

Crnogorski fudbaler načeo je goste u posljednjem minutu prvog poluvremena, dok je tačku stavio u devetom minutu nastavka iz penala. Boljević je time povećao golgeterski učinak, već je postigao četiri pogotka.

"Sada igram isturenije - imam puno više slobode, bez defanzivnih zadataka. Obično sam igrao zadnjeg veznog u dosadašnjoj karijeri, ali odgovara mi uloga koju sada imam. Mislim da sam se u neku ruku i navikao na novu ulogu", dodao je vezista Krakovije.

Boljević nastupa za Krakoviju od februara prošle godine (u premijernoj sezoni u Poljskoj igrao je u drugom dijelu prvenstva).

"Ovo mi je treća sezona i za sada su svi moji planovi vezani samo za Krakoviju, odnosno kako da sa saigračima izborim povratak u elitni rang. A ugovor sa klubom ističe mi krajem 2014. godine", ističe Boljević.

Bivši fudbaler Zete proveo je sezonu i po u najjačoj ligi Poljske, a njegov klub ove sezone kreće iz početka...

"Cilj je da se odmah vratimo u Prvu ligu, sve radimo da do toga i dođemo. Nismo, međutim, zanemarili ni Kup, naprotiv, probaćemo da doguramo do finala kako bismo izašli na evropsku scenu" zaključio je Boljević.

Crna Gora može da slavi u Poljskoj

Naša reprezentacija je remizirala sa Poljskom (2:2) na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u nedavnom meču pod Goricom.

Vjerovatno da će i drugi meč sa Poljacima, koji se igra u septembru naredne godine, imati veliku važnost za “sokole”... A Boljević smatra da Crna Gora ima šansu u Poljskoj.

"Poznajem dosta igrača iz reprezentacije Poljske, protiv nekih od njih sam igrao. Mislim, međutim, da mi imamo kvalitetniju reprezentaciju, te da možemo da ih pobijedimo na gostujućem terenu", smatra vezista Krakovije.

Boljević, zapravo, vjeruje da će Crnoj Gori biti lakše da igra u Poljskoj...

"Mislim da hoće, jer fudbaleri Poljske imaju veliki pritisak kada igraju na domaćem terenu. Kod kuće moraju svakog da pobijede, što bismo mi mogli da iskoristimo", rekao je Boljević.

Bonus video: