Štimac i Mihajlović se pomirili nakon 20 godina

Ratne sjekire zakopane su na terasi varšavskog hotela “Hilton”, a sastanku je prisustvovao i Alen Bokšić, pomoćnik Igora Štimca.
7 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2012. 18:16h

Siniša Mihajlović i Igor Štimac, dva “ratna druga” s početka 90-ih, fudbaleri čiji je su sukobi na terenu bili najava raspada nekadašnje Jugoslavije, sklopili su primirje juče u Varšavi, na Uefinom seminaru na kojem su se okupili selektori evropskih reprezentacija.

Mijalović i Štimac nisu pričali više od 20 godina - od čuvenog finala Kupa Maršala Tita na beogradskom stadionu JNA 1991. Okršaj Zvezda i Hajduka prerastao je u privatni obračun dvojice fudbalera koji su se u to vrijeme deklarisali kao žestoki nacionalisti.

"Štimac mi je rekao “dabogda ti pobili sve u Borovu”, a mene nije bilo teško isprovocirati. Nakon što mi je to rekao zamrzio sam ga i jurio po terenu, bio sam toliko ljut da sam mogao i zubima da zakoljem", pričao je Mihajlović u dokumentarcu “Hajdukov ratni trofej 1991”, koji je snimljen prije nekoliko godina.

O sudaru Zvezde i Hajduka i sukobu najtemperamentnijih fudbalera dva tima u predvečerje raspada SFRJ dugo su pričane legende. One su se posebno intezivirale kada su Mihajlović i Štimac preuzeli selektorske fotelje dva rivala u kvalifikacionoj grupi za Mundijal - Srbije i Hrvatske.

I dok je Mihajlović pozivao Štimca na pomirenje (“Spreman sam da se pomirim uz nekoliko boca dalmatinskog vina”), 45-godišnjak iz Metkovića dugo je bio nepokolebiv:

"Ne prihvatam Mihajlovićevu ponudu, nemam potrebu sjesti s njim za sto i piti vino", govorio je Štimac prije nekoliko mjeseci.

Hrvatski mediji pišu da je njihov selektor ipak ostao dosljedan - S Mihajlovićem nije popio vino, već kafu!

Ratne sjekire zakopane su na terasi varšavskog hotela “Hilton”, a sastanku je prisustvovao i Alen Bokšić, pomoćnik Igora Štimca.

U Varšavi su boravili i “crnogorski Čileanci”, selektor Branko Brnović i trener golmana Dragoje Leković.

Galerija

Bonus video: