Kadeti poraženi od Danske

Izabranici Borisa Ljutice dobro su počeli meč protiv favorizovanog rivala, imali su dvije velike šanse preko Kukuličića, ali je nakon toga sve bilo u znaku Danaca (3:0)
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.09.2012. 16:48h

Kadetska selekcija Crne Gore poražena je od Danske (3:0) u prvom meču kvalifikacionog turnira za odlazak na Evropsko prvenstvo, koji se održava u Češkoj.

Izabranici Borisa Ljutice dobro su počeli meč protiv favorizovanog rivala, imali su dvije velike šanse preko Kukuličića (u 17. minutu izašao je sam na golmana, u 28. je pogodio prečku), a onda su surovo kažnjeni.

Danci su poveli u skandinavskom stilu, nakon kornera, golom Kristensena u 30. minutu. Samo šest minuta kasnije Raben je postigao drugi gol za Dansku i već tada je bilo jasno ko osvaja tri boda na startu.

- Ovo je zaista bila nevjerovatna utakmica. Umjesto da prvo poluvrijeme riješimo sa dva gola prednosti, mi smo na odmor pošli sa dva gola zaostatka. Danska je zaista pokazala da je fizički snažniji tim od nas, naročito u drugom poluvremenu, ali se još jednom pokazalo da se promašaji na ovakvim utakmicama skupo plaćaju. Tu prije svega mislim na šanse Kukuličića koje su bile bolje od penala. Uz to, nismo bili sigurni u odbrani što je protivnik znao da kazni - rekao je Ljutica nakon meča.

Drugo poluvrijeme proteklo je dominaciji Danaca, uz još jedan pogodak u mreži Stijepovića - u 56. minutu precizan je bio Andersen.

Crna Gora je igrala u sastavu: Stijepović, Grivić, A.Vukčević, Banović, Đ.Vukčević (Nilović), Morović, Šebek, Vujović (Milošević), Rudović (Damjanović), Kukuličić, Cmiljanić.

U drugom meču grupa domaćin Češka slavila je istovjetnim rezultatom protiv Rusije (3:0).

Naredni meč crnogorski kadeti igraju u četvrtak protiv Češke.

Bonus video: