Del Boske: Učio sam od Miljanića i Boškova

"Od njih dvojice sam učio u madridskom Realu i kasnije tokom trenerske karijere. Oni su meni usadili ljubav prema trenerskom poslu i bili su mi vodilja u dosadašnjem radu", kazao je Del Boske.
1 komentar(a)
Del Boske, Foto: Beta/AP
Del Boske, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.09.2012. 14:25h

Selektor Španije Vinesente del Boske istakao je danas da su na njegovu trenersku karijeru uticali Miljan Miljanić i Vujadin Boškov.

"Mnogo sam učio i naučio od starijih trenera sa kojima sam imao priliku da sarađujem. Posebno bih istakao dvojicu iskusnih stručnjaka, Miljana Miljanića i Vujadina Boškova, čije sam riječi i ideje upijao kao sunđer", rekao je Del Boske na konferenciji evropskih selektora u Varšavi.

"Od njih dvojice sam učio u madridskom Realu i kasnije tokom trenerske karijere. Oni su meni usadili ljubav prema trenerskom poslu i bili su mi vodilja u dosadašnjem radu", dodao je on.

Konferenciji u Varšavi prisustvovali su selektori svih evropskih reprezentacija. Crnu Goru su predstavljali selektor Branko Brnović i asistent Dragoje Leković-

Ispred Srbije u Poljskoj su boravili selektor Siniša Mihajlović i direktor nacionalnih selekcija "orlova" Savo Milošević, nekadašnji asistent u stručnom štabu crnogorske reprezentacije.

"Smatram da svi mi, kako iz Srbije, tako i iz bivših jugoslovenskih republika, imamo prava da budemo itekako ponosni kada stručnjak kakav je Del Boske zaključi da je u životu naučio od Miljanića i Boškova. Ovo je istinski dokaz da smo imali velike trenere i oni su nama ideja vodilja za dalji rad", kazao je Mihajlović.

"Iz Varašave nosim niz pozitivnih utisaka. Smatram da je za nas trenere i važno i korisno da imamo susrete poput ovog, da uporedimo mišljenja i ideje", dodao je Mihajlović.

Milošević je istakao da mu je izuzetna cašt što prisustvuje na ovakvom skupu i da je srećan zbog puta kojim se fudbal ide.

"Bila je izuzetna čast prisustvovati skupu koji okuplja krem evropskog fudbala. Raduje me aktuelni trend kojim ide savremni fudbal, koji je u poptunosti posvećen napadu", kazao je Milošević.

Konferencija u organizaciji Evropske fudbalske unije (UEFA) se završava u srijedu, a na njoj, između ostalih, prisustvuju selektori najjačih evropskih reprezentacija, među kojima su selektor Italije Ćezare Prandeli, selektor Njemačke Joakim Lev i mnogi drugi.

Bonus video: