SEMINAR

FSCG i UEFA o održavanju terena sa vještačkom podlogom

Ispred Uefe govoriće Šaso Atekame Gabrijel, koordinator Het-trik programa evropske kuće fudbala, dok je predstavnik struke Alister Koks iz "Labosporta"...
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2019. 06:41h

U organizaciji Fudbalskog saveza Crne Gore i Uefe sjutra će se u hotelu "Podgorica" (od 10 časova) održati seminar o održavanju terena sa vještačkom podlogom.

Ispred Uefe govoriće Šaso Atekame Gabrijel, koordinator Het-trik programa evropske kuće fudbala, dok je predstavnik struke Alister Koks iz "Labosporta", svjetskog lidera u laboratorijskom testiranju posvećenom podlogama i opremi za sport.

On će govoriti o vještačkom busenu i njegovom održavanju, dok će praktičnu demonstraciju na trening kampu FSCG na Starom aerodromu održati Aleks Bobejka iz "SMG-a", njemačke kompanije koja je pionir u izgradnji specijalizovanih mašina za održavanje vještačkih podloga.

U programu seminara na Kampu Saveza planirana je prvo prezentacija mašina (od 14 časova), dok je praktični dio predviđen za 15.15 časova.

Prisustvo seminaru potvrdili su predstavnici domaćih klubova - Čelik, Sutjeska, Mladost, Dečić, Igalo, Mogren, Nikšić, Mornar, Lovćen, Jedinstvo, Grbalj i Budućnost, te predstavnici sportskih centara Bar, Berane i Pljevlja, opštine Kolašin i Trening kampa FSCG.

Seminar je otvoren za sva zainteresovana fizička i pravna lica, kao i za predstavnike medija.