Fiorentina protiv Juventusa, Jovetić protiv Vučinića

Jovetić na jednoj (četiri gola i asistencija do sada u ligi), Vučinić na drugoj strani (pogodak i dvije asistencije), dva su lidera od kojih će u renesansnom gradu zavisiti puno
56 pregleda 8 komentar(a)
Jovetić, Foto: Savo Prelević
Jovetić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.09.2012. 09:47h

Odnosi Fiorentine i Juventusa su odavno neprijateljski, ljetos su dodatno pokvareni nakon pokušaja „stare dame” da preotme Dimitra Berbatova, a večeras će sigurno dostići tačku usijanja - dva velika rivala igraju na „Artemio Frankiju” derbi 5. kola Serije A.

Stevan Jovetić na jednoj (četiri gola i asistencija do sada u ligi), Mirko Vučinić na drugoj strani (pogodak i dvije asistencije), dva su lidera od kojih će u renesansnom gradu zavisiti mnogo toga.

Crnogorski majstori su najavljeni od početka, malo je reći da se očekuje spektakl...

- Da li pristajem na remi protiv Juventusa? U fudbalu morate biti spremni i na poraz, ali mi ćemo istrčati na teren s namjerom da igramo na pobjedu. I tako će biti u svakom meču - rekao je trener „viole” Vinćenco Montela.

Očekivanja su, dakle, najveća, ali bivši trener Katanije zna ko dolazi u goste.

- Juventus je veoma jak, primjer ekipe koja zna kako se igra na rezultat. Mi ćemo pokušati da držimo visok tempo od prvog do posljednjeg minuta - dodao je Montela.

S druge strane, Juve ne želi ni da pomisli da će serija od 44 meča bez poraza u ligi biti prekinuta baš večeras na stadionu gdje je „stara dama” najomraženiji protivnik.

- U Firenci ćemo igrati kao i do sada, ne interesuje nas ime protivnika. Tenzije? Njih će biti sigurno, ali fokusiraćemo se na teren, ne na ono što se dešava oko njega - rekao je Masimo Karera, pomoćnik Antonija Kontea.

Karera je vodio svaki zvanični meč ove sezone, jer je Konte suspendovan na 10 mjeseci.

- Što se mene tiče, Antonio ne mora ni da dođe u Firencu. On i ja smo telepatski povezani, znamo šta misli ovaj drugi u svakom trenutku - jasan je Karera.

Ostali mečevi se igraju sjutra i u četvrtak. Roma će, nakon što je službeno dobila meč sa Kaljarijem, dočekati Sampdoriju, Milan igra kod kuće sa Kaljarijem, Inter gostuje Kjevu, a derbi je u Napulju - sastaće se Napoli i Lacio.

Parovi - danas: Fiorentina - Juventus (20.45). Sjutra: Peskara - Palermo, Katanija - Atalanta, Kjevo - Inter, Đenova - Parma, Milan - Kaljari, Napoli - Lacio, Roma - Sampdorija, Torino - Udineze. Četvrtak: Sijena - Bolonja.

Bonus video: