Kvaljarela postao džoker „stare dame”

Iskusni Napolitanac je u samo četiri dana prvo donio bod protiv Čelzija, a onda i bio dvostruki strijelac u pobjedi protiv Kjeva u Seriji A.
0 komentar(a)
Spettacolo_1, Foto: REUTERS
Spettacolo_1, Foto: REUTERS
Ažurirano: 25.09.2012. 09:27h

Fabio Kvaljarela je preživio pakleno ljeto, Juventus je samo tražio priliku da ga se otarasi i stvori prostor za napadača svjetske klase, a sada je dočekao da bude opcija bez koje se ne može.

Iskusni Napolitanac je u samo četiri dana prvo donio bod protiv Čelzija, a onda i bio dvostruki strijelac u pobjedi protiv Kjeva u Seriji A.

Sebastijan Đovinko i Alesandro Matri makar za sada moraju da čekaju šansu s klupe, jer je Kvaljarela kao stvoren za tandem s Mirkom Vučinićem u napadu...

GOLMANI

Vivijano (Fiorentina) - na „Tardiniju” su svu slavu pokupili golmani. Prvo je Vivijano skinuo penal Haimeu Valdesu...

Mirante (Parma) - ... a onda je Mirante dva minuta prije kraja spriječio Stevana Jovetića da riješi meč sa bijele tačke. Odmah nakon tog penala Parma je izvukla bod.

ODBRANA

Kol (Čelzi) - bilo je to kolo koje su obilježili defanzivci. Kol je nakon 28 mjeseci postigao gol koji je bio dovoljan za tri boda protiv Stouka.

Košijelni (Arsenal) - francuski bek, čiji kvalitet se i dalje osporava na Ostrvu, bio je junak Arsenala protiv Mančester sitija.

Rafael (Mančester junajted) - od svih igrača „đavola” protiv Liverpula se vjerovatno najmanje od njega očekivalo da bude strijelac. Brazilska klasa je, međutim, došla do izražaja.

SREDINA

Felaini (Everton) - „karamele” imaju igrača top klase, zna to i menadžer Dejvid Mojes: „Ovakav igrač se rijetko viđa”, rekao je poslije velike partije Belgijanca protiv Svonsija.

Džerard (Liverpul) - dao je gol Junajtedu i odmah je bilo jasno kome ga je posvetio - rođaku koji je prije 23 godine preminuo u tragediji na stadionu „Hilsbro”.

Asamoa (Juventus) - već sada se zna da je pravo pojačanje za italijanskog šampiona.

Ćavi (Barselona) - čitavu vječnost, čak 87 minuta, trajalo je mučenje Barse protiv Granade. Sve dok Ćavi nije poslao projektil u mrežu Tonja.

Son (Hamburger) - ostaće upisano da je Korejac zaustavio veliku seriju Borusije Dortmund - „milioneri” su izgubili prvi put nakon 369 dana i 31 utakmice u nizu u prvenstvu.

Miler (Bajern) - Bavarci su u naletu, a Miler je u samo nekoliko minuta umirio euforičnu publiku na „Veltins areni”.

NAPAD

Kvaljarela (Juventus) - izborio se za mjesto i sada će ga teško izgubiti. Tri gola u dva meča su, čini se, dovoljan razlog da Kvaljarela bude partner Mirku Vučiniću u prvom timu.

Ibrahimović (PSŽ) - ako nastavi u ovakvom ritmu oboriće sve rekorde u Francuskoj. Na pet utakmica u dresu Parižana je postigao sedam golova u francuskoj ligi.

Martins (Levante) - pobjegao je iz Rusije, i za sada Španija mu odgovara - na debiju je donio tri boda protiv Sosijedada.

Aničebe (Everton) - alernativa Nikici Jelaviću odrađuje veliki posao dok je Hrvat povrijeđen. Vidjelo se to u dva meča, protiv Njukasla i Svonsija, u kojima je postigao po gol.

Borijelo (Đenova) - čekao se njegov gol, a proradio je na „Olimpiku”, pred više od 40 hiljada navijača Lacija.

Perišić (Borusija Dortmund) - dva pogotka u Hamburgu nisu bila dovoljna da šampion izbjegne poraz.

Bonus video: