Hodžson: Razočaran sam što je Teri napustio reprezentaciju

"Naravno, razočaran sam jer gubim igrača s takvim iskustvom i takvim sposobnostima kakve ima Džon", rekao je selektor Engleske
0 komentar(a)
Roj Hodžson, Foto: BETA/AP
Roj Hodžson, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 24.09.2012. 15:40h

Engleski selektor Roj Hodžson morao je da prihvati odluku Džona Terija da prekine reprezentativnu karijeru, ali je i dodao da je razočaran.

Teri, kojeg u ponedjeljak čeka saslušanje pred sudom Engleskog fudbalske asocijacije (FA) zbog rasističkog vrijeđanja igrača KPR-a Antona Ferdinanda, objavio je da prekida reprezentativnu karijeru.

Bivši kapiten Albiona objasnio je da taj slučaj čini njegovu poziciju u reprezentaciji neodrživom, iako je oslobođen pred civilnim sudom.

"Želio bih da zahvalim Teriju za njegovu predanost reprezentaciji od kada sam ja selektor", rekao je Hodžson.

"Naravno, razočaran sam jer gubim igrača s takvim iskustvom i takvim sposobnostima kakve ima Džon. Uživao sam radeći s njim i nerado prihvatam njegovu odluku", dodao je selektor Engleske.

Ako ga sud FA proglasi krivim, Teri bi mogao da bude jednako kažnjen kao Liverpulov napadač Luis Suares koji je prošle sezone dobio zabranu igranja od osam utakmica jer je uvrijedio igrača Mančester junajteda Patrisa Evru.

Bonus video: