Čelik i Budućnost bez golova

Bliži golu i pobjedi bio je domaćin, ali šeanse nijesu realizovali Ilija Radović, Nikola Simić i Stevan Račić. Budućnost je meč završila bez šanse za gol.
115 pregleda 18 komentar(a)
Čelik - Budućnost, Foto: Luka Zeković
Čelik - Budućnost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.09.2012. 15:27h

U okršaju aktuelnog šampiona i osvajača Kupa nije bilo pobjednika i golova, mada su “metalurzi” bili puno bliži trijumfu. Budućnost je zapravo dobro prošla, jer je Čelik u finišu prvog poluvremena, a potom i na kraju meča imao nekoliko odličnih šansi... Sportska sreća, ali prije svega veoma raspoloženi golman Jasmin Agović spasili su goste u nekoliko situacija.

Derbi je odigran u lijepom ambijentu kraj Bistrice, koji su napravile obje navijačke grupe. Velika, muška borba vodila se na sredini terena, a domaćini su na momente opasno ugrožavali podgoričku ekipu...

U 40. minutu viđena je prva prava šansa - Zorić je centrirao iz slobodnog udarca, Ivanović proslijedio loptu ka golu, a Agović najavio da će imati svoj dan kraj Bistrice. Samo minut kasnije Bulatović je odlično izveo aut sa desne strane, potom Radović zahvatio loptu glavom, ali je golman Budućnosti ponovo bio siguran.

U nastavku su gosti prvi zaprijetili preko Adrovića, čiji je pokušaj glavom završio preko prečke, ali su Nikšićani brzo uzvratili. U 57. minutu Čelik je prokockao zicer - Bulajić je šutirao, Agović odbio loptu, a Simić promašio mrežu sa pet-šest metara.

A nakon kraćeg predaha, domaćin je ponovo “pritisnuo” - Zorić je poslije prodora šutirao, ali je Agović bio dobro postavljen u 71. minutu. Sedam minuta kasnije Račić nije baš najbolje zahvatio jednu ubačenu loptu (pokušao petom), a ubrzo je isti igrač šutirao visoko preko gola...

Ali, to nije bilo sve, jer je Čelik imao dvije meč-lopte u finišu. U 85. minutu Agović je jedini put kiksao - golmanu gostiju ispala je lopta, ali su fudbaleri Budućnosti imali dosta sreće, jer je bivši štoper “plavih” Radović bio neprecizan. Nekoliko minuta kasnije Bulajić je lijepo asistirao Račiću, koji je odlično šutirao, ali se Agović pobrinuo da ostane heroj...

Po završetku meča, domaćin je imao primjedbi na suđenje...

"Ne volim da komentarišem suđenje, ali mi je u neku ruku drago što je putem televizijskog prenosa čitava Crna Gora mogla da vidi kako je sudio gospodin Dabanović. Fudbalerima nemam baš ništa da zamjerim, pokazali su kako se bori za svoj klub. Ne mogu, međutim, da budem zadovoljan ovakvim ishodom jer smo propustili pet zicera. Potvrdilo se da Čelik ima ogroman potencijal, jer nismo igrali protiv bilo koga već protiv tima koji je aktuelni šampion. Mislim da ove sezone niko nije nadigrao Budućnost kao što smo to mi učinili. Izgubili smo dva boda, ali vjerujem da ćemo sve nadoknaditi na nekom drugom terenu", kazao je trener Čelika Slavoljub Bubanja, koji je u 88. minutu udaljen sa klupe.

"Viđena je prava prvenstvena utakmica, sa puno naboja, obje ekipe su u meč ušle sa pobjedničkim željama. A onda je sasvim razumljivo što su oba tima nakon posljednjeg sudijskog zvižduka bila nezadovoljna krajnjim ishodom. Kako je utakmica tekla, sve je ukazivalo na to da neće biti pobjednika - bilo je mnogo borbe na sredini terena, duela... Čelik se bolje snašao, imao je više šansi. Mi možemo da budemo zadovoljni igrom odbrane, ali ne i onim što smo pokazali naprijed. Nismo napravili ništa konkretnije, imali smo dvije povoljne prilike da iz prekida učinimo nešto više", kazao je Nenad Vukčević, pomoćni trener Budućnosti.

ČELIK - BUDUĆNOST 0:0

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: oko 3.000. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović, Milutin Đukić (Cetinje). Žuti kartoni: Vranjković, Kolev, Račić, Ivanović (Čelik), Radunović, Bošković (Budućnost). Crveni karton: trener Slavoljub Bubanja u 88. minutu (Čelik).

Čelik: Banović -, Dubljević 7, Bulatović 6,5, Vranjković 6,5, Radović 7, Bulajić 7,5, Kolev 7, Simić 6,5 (Jovović), Zorić 6,5, Ivanović 6, Račić 6,5.

Budućnost: Agović 7,5, Golubović 6, Radunović 6, Peković 6,5, Kopitović 7, N. Vukčević 6, Flavio - (Kalezić 6), Bošković 6, Adrović 6, Mugoša 6 (Raičković), Kurbegović 6 (M. Vukčević).

Bonus video: