Junajted pobijedio na "Enfildu", remi Sitija i Arsenala

"Đavoli" osvojili tri boda u Liverpulu, dok je Siti bodom protiv Arsenala usporio i sada ima tri boda manje od gradskog rivala...
6 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2012. 17:26h

Emocije na "Enfildu" zbog bolne istine i tragedije na Hilsbrou prije 23 godine, rukovanje dojučerašnjih velikih neprijatelja Patrisa Evre i Luisa Suaresa... sve to kao da je bio uvod u još jedan veliki spektakl u režiji dva najveća britanska kluba.

Na kraju je slavio Mančester junajted (2:1), osvojio je „Enfild roud” prvi put nakon skoro pet godina, a Liverpul i poslije pet kola ostao jedan od četiri tima u Premijer ligi koji još nije ostvario trijumf...

"Đavole" je do pobjede vodio Robin van Persi, koji je u 80. minutu pogodio iz penala nakon diskutabilnog faula Glena Džonsona nad Antonijom Valensijom.

"Redsi" su žestoko protestovali, jer su i sami u dva navrata ranije tražili penal na drugoj strani.

Junajted je, inače, od 39. minuta imao igrača više, jer je vezista Liverpula Džondžo Šelvi isključen pošto je s dvije noge startovao na Džonija Evansa, ali to nije smetalo domaćinu da prvi povede.

Pogodio je Stiven Džerard u prvom minutu nastavka, ali je stvari na početak vratio Rafael u 51...

Fergi: Dobar rezultat, igra baš i nije

Ser Aleks Ferguson je poslije meča priznao da ga je dirnula atmosfera na "Enfildu", ali i da nije zadovoljan izdanjem svog tima, uprkos velikom trijumfu.

"Pobjeda je uvijek važna, i s te strane sam zadovoljan. Međutim, naša igra je bila ispod nivoa - u prvom poluvremenu je Liverpul dominirao, u drugom smo imali posjed, ali i igrača više na terenu. Tri boda su velika, pogotovo protiv ovakvog protivnika, ali jasno je da moramo mnogo bolje", rekao je Ferguson.

Menadžer Liverpula Brendan Rodžers baš i nije u dobroj poziciji, iako je činjenica da je njegov tim osvojio mnogo manje bodova nego što je zaslužio prikazanim do sada u sezoni.

"Preko 60 minuta smo bili odlični, rekao bih da je naša igra u ovom trenutku mnogo važnija od ovog poraza. Trebalo nam je sreće, ali valjda će i ona doći", kazao je Rodžers, a onda i pojasnio šta misli o isključenju Šelvija.

"Šelvi i Evans su identično startovali u tom duelu, razočaran sam što je sudija vidio samo ono što je uradio moj igrač. Takođe, mislim i da je postojao penal nad Suaresom", istakao je bivši menadžer Svonsija.

Šampionu samo bod protiv "tobdžija"

Arsenal je otkinuo Mančester sitiju dva boda, pa šampion sada kasni za Junajtedom četiri boda.

"Građani" su vodili od 40. minuta kada je Džoleon Leskot matirao Vita Manonea, a zasluženi remi londonskom timu donio je štoper Loran Košijelni u 82. minutu.

"Ove sezone imamo veliki problem - ne možemo da privedemo meč kraju, promašujemo mnogo šansi. Samo smo u drugom poluvremenu imali tri ili četiri zicera... Nezadovoljan sam rezultatom, jer smo opet primili gol u finišu", rekao je Roberto Manćini, a onda kao i u najavi derbija pohvalio Arsenal.

Arsenal će se boriti za titulu, jer ima veoma dobar tim. Neće mu, međutim, kao i ostalim timovima, biti lako, jer igra i Ligu šampiona.

Arsenal je tako nastavio dobru seriju ove sezone u Premijer ligi, jer nije poražen nakon pet kola - tim Arsena Vengera ima dvije pobjede i tri remija, uz samo dva primljena gola (dao je ukupno devet).

"Mogli smo i da pobijedimo, žalim za prilikom Žervinja, koji je jako opasan, ali i mnogo nervozan u završnici", kazao je Venger.

Totenhem je bio bolji od Kvins Park Rendžersa (2:1), što mu je prvi trijumf na „Vajt Hart lejnu” ove sezone.

Rendžeri su vodili golom Bobija Zamore, a domaćin je za samo dva minuta u nastavku preokrenuo stvari - prvo je Faurlin u 60. zatresao svoju mrežu, a potom se upisao i Džermejn Defo.

Njukasl je savladao Norič, a jedini gol je postigao Demba Ba.

Rezultati

Mančester siti - Arsenal 1:1 (Leskot 40 - Košijelni 82)

Liverpul - Mančester j. 1:2 (Džerard 46 - Rafael 51, Van Persie (penal) 81)

Njukasl - Norič 1:0 (Ba 20)

Totenhem - KPR 2:1 (Faurlin 60 (autogol), Defo 61 - Zamora 33)

Juče

Svonsi - Everton 0:3

Vigan - Fulam 1:2

VBA - Reding 1:0

Sautempton - Aston Vila 4:1

Vest Hem - Sanderlend 1:1

Čelzi - Stouk 1:0

Galerija

Bonus video: