Pobuna u Zenitu protiv Hulka i Vitsela

Ivan Denisov i Aleksandar keržakov zbog pobune prebačeni u drugi tim. Na njihovoj strani i Vjačislav Malafejev, Aleksandar Anjukov i Vladimir Bistrov
1 komentar(a)
Spaleti, Foto: REUTERS
Spaleti, Foto: REUTERS
Ažurirano: 23.09.2012. 13:45h

Uprava Zenita je u smiraj prelaznog roka angažovala Hulka (Porto) i Aksela Vitsela (Benfika) i za njih dvojicu izdvojila 95 miliona eura.

Timu iz Sankt Peterburga ne ide na terenu, a nije baš sve potaman ni u svlačionici.

Ivan Denisov je prvi digao glas zbog toga što Brazilac i Belgijanac imaju veće plate od ostatka ekipe i zbog toga je prebačen među rezerve.

Na stranu Denisova stali su nosioci igre Zenita - kapiten Vjačislav Malafejev, zamjenik kapitena Aleksandar Keržakov, Aleksandar Anjukov i Vladimir Bistrov.

Keržakov je, takođe, prebačen među rezerve, dok su Anjukov i Bistrov bar za sada među igračima koji konkurišu za startnu postavu.

"Istina je da ekipa trenno nije mentalno stabilna. Neki igrači su ljuti, ali moraju da shvate da njihov način razmišljanja nije pošten. Međutim, juče sam u utakmici protiv Krila Sovjetova vidio pomak. Naši navijači zbog toga mogu biti mirni, jer će uskoro sve biti u najboljem redu", rekao je Lućiano Spaleti, trener Zenita.

Ruski mediji pišu da bi Spaleti uskoro mogao da se vrati u Italiju.

Naime, Milan bi mogao da uruči otkaz Masimilijanu Alegriju, a Spaleti je kandidat broj jedan da ga zamijeni.

Međutim, on je to demantovao.

"Nemam namjeru da napustim Zenit. Odradiću ugovor do samog kraja. Naravno, ako me Zenit prije ne otpusti. Jedino bi mi planove mogao pokvariti poziv Barselone, ali ona me neće zvati, tako da ostajem ovdje", jasan je italijanski stručnjak.

Povodom dešavanja u Zenitu, oglasio se i Vjačeslav Koloskov, predsjednik Fudbalskog saveza Rusije.

"Keržakov i Denisov su igrači oko kojih se vrti dosta toga u reprezentaciji, to su igrači koji treba da povedu tim ka SP u Brazilu. Međutim, ako su oni prebačeni među rezerve u Zenitu, to nije dobro. Mislim da bi to moglo da stvori dosta problema nacionalnom timu. Nadam se da će se sve riješiti veoma brzo, da će uprava reagovati i naći način da se oni vrate u ekipu", objasnio je Koloskov.

Ruski mediji su prenijeli da se Denisov i Keržakov danas nisu pojavili na treningu rezervnog tima i da ih čeka visoka novčana kazna.

Bonus video: