Liverpul nudi Ageru novi ugovor

Engleski šampion je prošlog mjeseca ponudio Liverpulu 20 miliona funti za Danca, ali je sa “Enfild rouda” stigao negativan odgovor
2 komentar(a)
Danijel Ager, Foto: Tumbir.com
Danijel Ager, Foto: Tumbir.com
Ažurirano: 23.09.2012. 10:47h

Danski reprezentativac Danijel Ager nalazi se na meti Mančester sitija.

Engleski šampion je prošlog mjeseca ponudio Liverpulu 20 miliona funti za njegovu slobodu, ali je sa “Enfild rouda” stigao negativan odgovor.

Od tada menadžer “redsa” Brendan Rodžers nije mirana kada je u pitanju Ager.

Želi po svaku cijenu da ga zadrži, pa su počeli pregovori sa Dancem oko novog ugovora.

Uprava Liverpula mu je ponudila novi, četvorogodišnji ugovor vrijedan 14,4 miliona funti (oko 18 miliona eura).

Ageru sadašnji ugovor ističe ljeta 2014. godine, ali u Liverpulu žele da ga osiguraju od svakog pokušaja Mančester sitija da ga angažuje.

Pregovori idu u dobrom pravcu i za očekivati je da Ager potpiše novi ugovor, čime bi Rodžers na duže vrijeme imao obezbijeđene pozicije centralnih defanzivaca.

Naime, pred početak ove sezone, ugovor je produžio i Martin Škrtel. Ager se pridružio Liverpulu januara 2006. godine iz Brondbija.

Do sada je dres “redsa” nosio na 175 mečeva uz osam datih golova.

Engleski mediji istovremeno prenose da je Liverpul zainteresovan za Marsela Brozovića, za 19-godišnjeg vezistu zagrebačkog Dinama.

Skauti “redsa” bili su pu utorak u Zagrebu na meču Lige šampiona između Dinama i Porta, kako bi na djelu vidjeli talentovanog fudbalera, koji je odigrao svih 90 minuta.

Problem za Liverpul može da predstavlja činjenica da je Brozović sredinom avgusta potpisoa sedmogodišnji ugovor sa hrvatskim šampionom.

Na meti Rodžersa nalaze se i dva igrača iz Primere, koje planira da nagažuje već u januaru.

U pitanju su 20-godišnji napadač Malage Isko, koji je Zenitu dao dva gola u Ligi šampiona, kao i tri godine stariji Ander Erera, vezista Atletik Bilbaa.

Bonus video: