Lov na Sutjesku kreće od Čelika

Trener Dragićević ima problema sa odbranom, pa će umjesto desnog beka Kamberovića i povrijeđenog štopera Orahovca, najvjerovatnije igrati Raspopović i Kopitović
3 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2012. 07:49h

Simbolično, lov Budućnosti na Sutjesku kreće iz Nikšića, sa stadiona Sutjeske - ali od utakmice protiv Čelika!

Činjenica da kraj Bistrice ne igraju sa liderom, već četvrtoplasiranim timom prvoligaškog karavana, neće promijeniti bukvalno ništa u pristupu i razmišljanju fudbalera aktuelnog šampiona, tvrdi krilni vezista Marko Vukčević.

"U Nikšiću je uvijek bilo teško uzeti bodove, stadion kraj Bistrice uvijek bio neugodan za sve ekipe. Igrali na njemu Čelik ili Sutjeska nama je sve isto, jednako je teško", ističe Marko Vukčević.

Prvi okršaj “plavih” i “metalurga” u prvoligaškoj konkurenciji interesantan je ne samo zbog duela dva tima iz gornjeg dijela tabele, već i zbog susreta navijača Čelika i Budućnosti, “fap-mašine” i “varvara”.

Zbog velikog interesovanja publike, utakmica će se umjesto na Čelikovom igrati na stadionu kraj Bistrice, na kojem je i puno lakše organizovati jedan meč visokog rizika, kakav je današnji.

Dolje, na terenu, fudbaleri Budućnosti su svjesni da će morati da prođu kroz “pakao” kako bi osvojili bodove i prvi put ove sezone vezali dvije pobjede u prvenstvu.

"Čelik će sigurno igrati izuzetno agresivno i borbeno. Moramo i mi da budemo takvi - srčani i drski, naravno u sportskom smislu. Ako im odgovorimo na planu borbenosti, siguran sam da ćemo osvojiti tri boda. Čelik, osim agresivnosti, ima i dobru ekipu, ali mislim da je kvalitet na našoj strani", ističe Vukčević.

Podgoričani tvrde da današnji meč kraj Bistice neće doživijeti kroz prizmu jurenja za liderom na vrhu tabele, nakon što Sutjeska prvi put ove sezone nije ostvarila pobjedu (remi sa Grbljem 0:0).

"Mislim da je prvenstvo i dalje u ranoj fazi da bismo se opterećivali tabelom. Nismo najbolje startovali, zaostali smo i za Sutjeskom i za Rudarom, ali sve to može da se promijeni u nekoliko kola. Zbog toga je najvažnije da razmišljamo o našoj igri. Idemo utakmicu po utakmicu. Vjerujem da smo se stabilizovali nakon pobjede nad Petrovcem prošle subote i da sada kreće naša serija", ističe Vukčević.

Trener Dragićević ima problema sa odbranom, pa će umjesto desnog beka Kamberovića i povrijeđenog štopera Orahovca, najvjerovatnije početi fudbaleri koji su tek nedavno debitovali u Prvoj ligi, Raspopović i Kopitović.

Stop za Budućnost!

Nakon neuspjeha protiv Zete, fudbaleri Čelika su sve podredili novom meču, u kojem očekuju da sruše aktuelnog šampiona. Izabranici Slavoljuba Bubanje pred seriju mečeva sa ekipama iz gornjeg doma žele da dokažu da se na njih mora najozbiljnije računati. A prvu priliku imaju danas…

"Očekuje nas težak zadatak protiv Budućnosti. Podgoričani su dva poslednja meča sa Petrovcem i Bratstvom odigrali u velikom stilu. Sigurno da protivnika respektujemo, jer Budućnost to i zaslužuje. Mislim da je današnji meč za oba rivala od izuzetne važnosti. Mi se spremamo da dobijemo utakmicu. Svjesni smo da neće biti lako, ali nebrojeno puta do sada dokazali smo da igramo najbolje kad je najteže. Od prvog minuta moramo pokazati “zube”. Jednostavno, bodovi moraju da ostanu u Nikšiću. Očekujem da će publika doći u velikom broju i da će biti naš dvanaesti igrač. Utakmicom protiv Budućnosti za nas počinje ciklus okršaja sa ekipama iz vrha tabele. Pobjeda u današnjem meču zaliječila bi “rane” iz Golubovaca, s obzirom na to da smo odigrali sjajno, ali smo na kraju, ipak, ostali bez bodova. Nadam se da će sreća biti na našoj strani, jer nas na predhodnim mečevima nije pratila", rekao je Boris Bulajić, vezista Čelika.

Osim suspendovan Agovića, koji je isključen na meču sa Zetom, “metalurzi” nemaju kadrovskih problema.

Čelik - Budućnost

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje), Milutin Đukić (Cetinje). Početak u 15 časova (TV prenos).

Čelik (4-4-2): Banović - Dubljević, Radović, Vranković, Bulatović - Bulajić, Kolev, Zorić, Simić - Ivanović, Račić.

Budućnost (4-4-2): Agović - Raspopović, Kopitović, Peković, Radunović - Flavio, N. Vukčević, M. Vukčević, Bošković - Mugoša, Adrović.

Bonus video: